saski-p napisał:Pieniądze mogą być inwestowane w produkty IKE i IKZE, ale również istnieje możliwość samodzielnego określania zakresu inwestycji bądź skorzystanie z gotowych portfeli, które różnią się poziomem ryzyka i potencjału zysku.pati09 napisał:Według mnie dużo lepsze jest ubezpieczenie połączone z inwestowaniem. Nie dość, że zabezpieczasz siebie i rodzinę na wypadek nieszczęśliwego zdarzenia czy śmierci to jeszcze odkładasz dodatkowe środki na emeryturę.Fakt. Zastanawia mnie tylko w jaki sposób wpłacane na część inwestycyjną pieniądze będą inwestowane?
pati09 napisał:Rozumiem. W zasadzie przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że oszczędzanie na przyszłą emeryturę w tym wypadku będzie najlepszym rozwiązaniem. Przynajmniej nie będę musiał martwić się o swój poziom życia na emeryturze.saski-p napisał:Pieniądze mogą być inwestowane w produkty IKE i IKZE, ale również istnieje możliwość samodzielnego określania zakresu inwestycji bądź skorzystanie z gotowych portfeli, które różnią się poziomem ryzyka i potencjału zysku.pati09 napisał:Według mnie dużo lepsze jest ubezpieczenie połączone z inwestowaniem. Nie dość, że zabezpieczasz siebie i rodzinę na wypadek nieszczęśliwego zdarzenia czy śmierci to jeszcze odkładasz dodatkowe środki na emeryturę.Fakt. Zastanawia mnie tylko w jaki sposób wpłacane na część inwestycyjną pieniądze będą inwestowane?