Moim zdaniem ogromną wartość ma teraz szukanie klientów przez internet - bezdyskusyjnie. W sieci szukamy przecież teraz wszystkiego - moja firma, a raczej strona mojej firmy została w ostatnim czasie całkowicie odmieniona. Modernizację zleciłem firmie Funkymedia, a tak naprawdę to oni sami mi to zaproponowali. To był jeden z powodów braku klientów. Dalej postawiłem już na promocję, ale mierzę efekt wszystkich działań. Póki co nie mam na co narzekać.
No, ale trzeba wiedzieć jak. Już wspominałem, że tylko wybrane działania promocyjne przynoszą rzeczywiście efekty. Większość nie daje kompletnie nic. No i istotne jest kto realizuje dla nas wspomniane prace. Ja zlecam większość działań zewnętrznej agencji o nazwie Funkymedia. Po prostu szkoda mojego czasu na prace, które w moim własnym wydaniu nic by nie dały.
Czy ja wiem. Teraz głównym źródłem pozyskania klientów jest internet, więc uważam, że wystarczy trochę samozaparcia i można nieźle rozreklamować firmę samemu, bez pomocy takiej firmy zewnętrznej
Samodzielnie to możesz dodać ogłoszenia na serwisach ogłoszeniowych. Jeśli chodzi o prawdziwą promocję to można ją zrealizować wyłącznie z pomocą kogoś, kto się zna na tym temacie. Na pewno nie jesteś w stanie samodzielnie wypozycjonować swojej strony, ani wypromować jej na facebooku.
Potwierdzam - ja również zatrudniam u siebie agencję, również Funkymedia. Widzę ile można działać poprzez odpowiednie działania promocyjne. Nie jesteście w stanie samodzielnie załatwiać tego typu problemów, co dokładnie widzę sam po sobie. Wszystko wymaga odpowiedniego doświadczenia.
Z sieci można zdobywać masę klientów - przy optymalnej kampanii i rozsądnym wydawaniu kasy, jest to opłacalne. Zajmujcie się tym, co najlepiej potraficie wykonywać - gwarantuję, że dobrze na tym wyjdziecie. Nie jest łatwo w sieci o klienta - tylko firmy, które rzeczywiście dbają o jakość swoich usług i promocję, są w stanie przetrwać...
Wszystkie firmy teraz idą w internet, ponieważ znalezienie teraz klienta za pomocą gazety, TV, billboardów, ulotek graniczy z cudem oraz dodatkowo taka kampania jest bardzo droga. Firmy wolą puścić teraz reklamę w internecie, ponieważ korzysta z niego bardzo duża liczba osób.