Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Jak się przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak się przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama  1 2 3 z 3
  • Lunatika 25 lut 2012, 13:38     (ostatnio zmieniony przez autora 25 lut 2012, 13:39, w całości zmieniany 1 raz)
    Ja też ostatnio brałam udział w rozmowie kwalifikacyjnej obecnie czekam na wyniki - i do rozmowy przygotowałam się pod kątem tzw. "wiedzy o firmie" - bo pytanie "dlaczego chce u nas pani pracować" jest raczej standardem/ następnie coś o swoich zainteresowaniach warto wspomnieć no i opowiedzieć coś o swoim doświadczeniu zawodowym...
  • sloneczko9 25 paź 2013, 10:38
    Rozmowy kwalifikacyjne w większości przypadków mają ten sam schemat. Pytają tam ile chce się zarabiać, wymienić swoje mocne i słabe strony. Jeżeli chcesz się do niej dobrze przygotować masz tutaj kilka przydatnych porad http://praca.gratka.pl/poradnik/rozmowa-kwalifikacyjna-26.html
    Na rozmowie kwalifikacyjnej przyszły pracodawca wyrabia sobie opinię nasz temat. Warto więc wywrzeć pozytywne pierwsze wrażenie uśmiech
  • Nierada 25 paź 2013, 11:45
    idź ma totalnym luzie, u mnie zawsze działa uśmiech Im mniej o coś walczyć tym łatwiej przychodzi język
  • Kasandra2013 30 paź 2013, 11:21
    Ładnie się ubierz i postaraj się wyglądać przekonująco
  • kerkos 4 lis 2013, 17:39
    Musisz przede wszystkim wiedzieć do kogo idziesz, musisz dokładnie znać obowiązki w swojej pracy i być specjalista z danej dziedziny. Najważniejsze są praktyczne pytania, czyli np. w jaki sposób sprzeda Pan nam ofertę, jakie metody sprzedaży wykorzysta. Oczywiście wszystko jest uzależnione od tego, jakiego typu to będzie stanowisko, bo w każdym przypadku może być ono inne.
  • wiktora-kowalska 26 lis 2013, 22:27
    Po pierwsze ubiór, po drugie nie stresuj się, po trzecie pamiętaj by pokazać się z jak najlepszej strony, ale nie kłam, bo kłamstwo ma krótkie nogi.
  • 27 lis 2013, 10:57
    Tylko nie stosuj starej porady - "walnij setkę" przymrużenie oka
    To raczej głupi pomysł.
    Ja zawsze przed rozmową z 2 dni robie research na temat firmy, tego czym się zajmują, ich ewentualnych produktów. Potem przypomnieć sobie języki i przygotować strój przymrużenie oka Reszta wyjdzie w praniu. Jak trafisz na starą zołzę, która na rekrutacji zjadła zęby, to i tak nic nie pomoże. przymrużenie oka
  • kifonda 9 mar 2015, 4:13
    Jak nie chcesz, żeby pracodawca Cię zaskoczył, to TY zaskocz pracodawcę! Mówię poważnie. Nie chodzi mi o to, żebyś przyszła na rozmowę stroju Batmana, ale możesz np. zrobić prezentację i ją profesjonalnie przedstawić http://eltying.com.pl/idealna-prezentacja Wydaje mi się, że możesz w ten sposób zaplusować.
  • lotny 30 paź 2015, 12:31
    Przede wszystkim nie klamac w CV zanim je wyslesz, bo potem pracodawcy to jednak weryfikuja przymrużenie oka
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum
Poprzednia: Staż w UE