Musisz (jako pracodawca) wypełnic wniosek o organizację stażu. Trzeba napisac program odbywania praktyki, podac miejsce jej odbywania i obowiazkowo podać liczbę zatrudnionych pracowników w przeliczeniu na pełny etat żeby udowowdnić, że bezrobotni na stażu nie mają zastpaić pracowników. Pracodawca zatrudniający stażystów tak naprawdę zawierają umowę z gmina, a nie ze stażystą.
Dzięki. A czy mozna podac w tym wniosku jakieś preferencje dotyczące osoby, którą miałbym zatrudnić? Nie chcę żeby to była zupełnie przypadkowa osoba tylko żeby ten ktoś mógł naprawdę skorzystać na takiej praktyce i ja oczywiście też...
Tak, mozna określić kto ma odbywać staż. Mozna nawet wskazać konkretną osobę z imienia i z nazwiska. Albo tylko podać poziom czy kierunek wykształcenia.
Ja też się podłączę z małym pytaniem Czy pracowdaca musi wypłacać wynagrodzenie osobie na stażu? Bo wiem, ze z kosztów zatrudnienia jest zwolniony. I jak długo mozna taką osobę zatrudniać?
Okres zatrudnienia jest jasno okreslony - nie krócej niż 3 miesiące i nie dłużej niż 12 miesięcy. Wyngrodzenia nie musisz wypłacać (stażysta może dostać tzw stypendium), to jest generalnie mozliwość odbycia prektyki dla osoby bezrobotnej. Taki stażysta ma caly czas status bezrobotnego, a jak się dobrze będzie układała współpraca to potem mozna go zatrudnić na normalnych warunkach.
Czyli jak rozumiem jeśli podam konkretną osobe, którą chciałabym zatrudnić w ramach stażu, to na pewno otrzymam taką mozliwość tak? A czy ten wniosek jest do pobraniaw internecie?
Wniosek można pobrać na stronie PUP. Formalnie Urząd rozpatruje wszystkie wnioski, czy dana osoba ma kwalifikacje do odbycia stażu w konkretnej firmie.
Jeśli komus zalezy na zatrudnieniu na staż konkretnej osoby to warto wiedzieć, że w pierwszej kolejności PUP przydziela staż tym firmom, które deklarują, że chcą po zakończeniu stażu zatrudnić taką osobę na stałe...