Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Jakaś pomocna pożyczka

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jakaś pomocna pożyczka

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama 1 2 3 4 z 4  
  • zylek 10 lis 2013, 15:48
    Szukam pożyczki na rozpoczęcie działalności gospodarczej. Chodzi o kwotę na poziomie 10 tysięcy złotych.
    Niestety banki nie chcą dać ani złotówki bo w tym momencie nie zarabiam.
    Firma jest całkowicie nowa. Co robić? Do kogo się udać?
  • Glinka 11 lis 2013, 13:08
    A nie myślałeś o dotacji z Urzędu Pracy? Tam na rozpoczęcie działalności można dostać 20 tysięcy i jak dobrze pójdzie, nie będziesz musiał zwracać tych pieniędzy. Co Ty na to? Może warto by było wybrać się do UP i popytać jakie są szanse na otrzymanie dotacji?
  • klonka 11 lis 2013, 15:25
    Glinka, tyle, że dotacje z UP mają zostać wycofane. W przyszłym roku takie dotacje będą otrzymywały jedynie osoby z bardzo złą sytuacją materialną. Pozostałe osoby będą miały szanse na otrzymanie nisko oprocentowanych pożyczek z UP.
  • Glinka 11 lis 2013, 17:48
    klonka napisał:Glinka, tyle, że dotacje z UP mają zostać wycofane. W przyszłym roku takie dotacje będą otrzymywały jedynie osoby z bardzo złą sytuacją materialną. Pozostałe osoby będą miały szanse na otrzymanie nisko oprocentowanych pożyczek z UP.
    Ok, nie wiedziałam o tym. Myślałam, że te dotacje będą zawsze, bo przecież to świetny sposób na rozkręcenie biznesu...
    No to w takim razie, może jakaś dotacja na innowacyjny biznes byłaby pomocna? Czy Twój biznes będzie innowacyjny?
  • zylek 12 lis 2013, 9:18
    Planuję otworzyć firmę, która będzie zajmowała się reklamą w internecie. Szczegółów nie będę podawał. Chyba to będzie podchodziło pod innowacyjny pomysł, prawda? Myślę, że o tą dotację spokojnie mógłbym się starać.
  • Glinka 12 lis 2013, 13:58
    zylek napisał:Planuję otworzyć firmę, która będzie zajmowała się reklamą w internecie. Szczegółów nie będę podawał. Chyba to będzie podchodziło pod innowacyjny pomysł, prawda? Myślę, że o tą dotację spokojnie mógłbym się starać.
    Powiem Ci, że to innowacja XXI wieku przymrużenie oka Reklama w internecie na pewno nie będzie innowacyjnym pomysłem. Przecież tym zajmuje się wiele firm. Może gdybyś dwadzieścia lat temu miał taki pomysł- wtedy byłaby to innowacja. Albo wymyśli coś innego albo skorzystaj z innej opcji finansowania.
  • klonka 12 lis 2013, 16:09
    Na dotacje z UP szanse są marne, na dotacje na innowacyjny pomysł nie ma co liczyć, w jakim pozostają Ci jedynie pożyczki, bo jak sam napisałeś banki Ci odmówiły pieniędzy. Co powiesz na taką ofertę- od 20 000 do 50 000 zł, na maks 10 lat z atrakcyjnym oprocentowaniem? Pasowałaby Ci taka pożyczka?
  • zylek 12 lis 2013, 19:24
    klonka napisał:Na dotacje z UP szanse są marne, na dotacje na innowacyjny pomysł nie ma co liczyć, w jakim pozostają Ci jedynie pożyczki, bo jak sam napisałeś banki Ci odmówiły pieniędzy. Co powiesz na taką ofertę- od 20 000 do 50 000 zł, na maks 10 lat z atrakcyjnym oprocentowaniem? Pasowałaby Ci taka pożyczka?
    Może i by pasowała. Tylko gdzie ją można dostać? Podasz jakieś namiary na tę firmę pożyczkową? Musiałbym najpierw dowiedzieć się czy mi daliby pożyczkę na takich warunkach...
  • klonka 13 lis 2013, 15:17
    Tutaj masz nr telefonu do nich. Najlepiej zadzwoń sobie i umów się na spotkanie. Oni nie sprawdzają BIK, nie zwracają też uwagi na komornika. Tak więc z pożyczką nie powienieneś mieć problemu.
  • zylek 13 lis 2013, 16:42
    klonka napisał:Tutaj masz nr telefonu do nich: 22 266 81 81 Najlepiej zadzwoń sobie i umów się na spotkanie. Oni nie sprawdzają BIK, nie zwracają też uwagi na komornika. Tak więc z pożyczką nie powienieneś mieć problemu.
    Nr, który podałaś prowadzi do biura obsługi klienta. Podano mi trochę inny nr: 22 266 86 86 na infolinię. Udało mi się umówić na spotkanie. Postaram się ich o wszystko wypytać. Zdam Wam relacje ;]
1 2 3 4 z 4  
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum