klonka napisał:Glinka, tyle, że dotacje z UP mają zostać wycofane. W przyszłym roku takie dotacje będą otrzymywały jedynie osoby z bardzo złą sytuacją materialną. Pozostałe osoby będą miały szanse na otrzymanie nisko oprocentowanych pożyczek z UP.Ok, nie wiedziałam o tym. Myślałam, że te dotacje będą zawsze, bo przecież to świetny sposób na rozkręcenie biznesu...
zylek napisał:Planuję otworzyć firmę, która będzie zajmowała się reklamą w internecie. Szczegółów nie będę podawał. Chyba to będzie podchodziło pod innowacyjny pomysł, prawda? Myślę, że o tą dotację spokojnie mógłbym się starać.Powiem Ci, że to innowacja XXI wieku Reklama w internecie na pewno nie będzie innowacyjnym pomysłem. Przecież tym zajmuje się wiele firm. Może gdybyś dwadzieścia lat temu miał taki pomysł- wtedy byłaby to innowacja. Albo wymyśli coś innego albo skorzystaj z innej opcji finansowania.
klonka napisał:Na dotacje z UP szanse są marne, na dotacje na innowacyjny pomysł nie ma co liczyć, w jakim pozostają Ci jedynie pożyczki, bo jak sam napisałeś banki Ci odmówiły pieniędzy. Co powiesz na taką ofertę- od 20 000 do 50 000 zł, na maks 10 lat z atrakcyjnym oprocentowaniem? Pasowałaby Ci taka pożyczka?Może i by pasowała. Tylko gdzie ją można dostać? Podasz jakieś namiary na tę firmę pożyczkową? Musiałbym najpierw dowiedzieć się czy mi daliby pożyczkę na takich warunkach...
klonka napisał:Tutaj masz nr telefonu do nich: 22 266 81 81 Najlepiej zadzwoń sobie i umów się na spotkanie. Oni nie sprawdzają BIK, nie zwracają też uwagi na komornika. Tak więc z pożyczką nie powienieneś mieć problemu.Nr, który podałaś prowadzi do biura obsługi klienta. Podano mi trochę inny nr: 22 266 86 86 na infolinię. Udało mi się umówić na spotkanie. Postaram się ich o wszystko wypytać. Zdam Wam relacje ;]