Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Rekrutacja pracowników.

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Rekrutacja pracowników.

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama 1 2 z 2  
  • Antoni1 9 lip 2012, 10:28
    Czy jako właściciele firm sami zajmujecie się rekrutacją czy wolicie żeby ktoś za Was przeprowadził rekrutację? Mam tu na myśli firmy tym się zajmujące.
  • Boodzio 9 lip 2012, 10:57
    Ja bym sam szukał. Skąd wiem, że wybiorą mi dobrych pracowników?
  • Antoni1 9 lip 2012, 11:25
    to jest tak, że to nie jest zwykła rozmowa, ale oni robią różnie testy, scenki, takie żeby zobaczyć jak pracownik się w danej sytuacji zachowa. Podczas tej rekrutacji jest też psycholog pracy.
  • michalrecd 9 lip 2012, 11:31
    Wg mnie to zalezy od stanowiska na jakie poszukiwany jest pracownik. Jezeli jest to jakies malego szczebla to wole samemu, tzn zlecic komus z mojej firmy aby sie tym zajal.
  • enter_25 9 sty 2013, 13:48
    Rekrutacja przez firmę outsourcingową ma swoje zalety - podsyłają Ci prawie"gotowych" kandydatów i nie musisz się martwić o wcześniejsze etapy. Nawet koszty już nie są tak wysokie, oferty na rekrutacje pojawiają się nawet na zakupach grupowych dla firm.
  • VictoriaB 9 sty 2013, 15:26
    enter_25 napisał:Rekrutacja przez firmę outsourcingową ma swoje zalety - podsyłają Ci prawie"gotowych" kandydatów i nie musisz się martwić o wcześniejsze etapy. Nawet koszty już nie są tak wysokie, oferty na rekrutacje pojawiają się nawet na zakupach grupowych dla firm.
    Fajnie, ale chyba dla dużej firmy, jeśli zatrudnia się jednego, czy dwóch pracowników, to lepiej chyba samodzielnie sie uporać z rekrutacja.
  • sonique321 15 sty 2013, 14:22
    Dokładnie, odrębna firma czy komórka HR prowadząca rekrutacje staje sie wręcz konieczna w dużych firmach.
  • donejr 17 sty 2013, 12:13     (ostatnio zmieniony przez autora 9 kwi 2013, 10:47, w całości zmieniany 1 raz)
    Ja jednak wolę przeprowadzać samemu rekrutować pracowników, ponieważ sam jestem w stanie ocenić czy pracownik będzie się nadawać do pracy czy też nie. Poza tym dzięki temu zaoszczędzę parę groszy.
  • VictoriaB 22 sty 2013, 13:31
    A tak z ciekawości, czym sie zajmujesz?
  • eureka_ka 28 sty 2013, 9:07
    Wydaje mi się, że w przypadku rekrutowania dużych grup faktycznie lepiej zlecić na zewnątrz.
    Natomiast jeśli jest to kwestia od jednej do kilku osób albo zależy nam na tym, żeby były w jakiś sposób wyjątkowe, to chyba lepiej taką rekrutację przeprowadzać samemu.

1 2 z 2  
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum