Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Apple Store iTunes w Polsce, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Apple Store iTunes w Polsce

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Greed 27 wrz 2011, 16:20
    Zamiast kupować ściągamy, nie jesteśmy tak zamożni jak Niemcy czy Amerykanie.
    Do tego dochodzą koszty transakcji i później ściągnięcia albumu jak ktoś kupi.
    A u nas ściągnięcie większych plików to masakra.

Bardzo popularna piosenka Bruno Marsa Lazy Song mogę obejrzeć na youtube i nie muszę jej kupować.
    Jak zainstaluję dodatki do firefoxa to nawet mogę ją ściągnąć na dysk kompa i słuchać a nawet oglądać kiedy tylko chcę.
    A w tych e-sklepach ile musiałby zapłacić 2-3 zł???????????
  • UHTy 27 wrz 2011, 17:30
    Słyszałem też o mp3 w chmurze jak Google Music, Amazon Cloud Drive czy Dropbox.
    Na ścisłej współpracy z takimi graczami zależy chyba wydawcom fonograficznym.
    Ostatnio w reklamie Peugota było podane że jak kupisz auto to dostaniesz
    roczny abonament na ściąganie piosenek. Za 10 lat płyty CD w ogóle z nikną z półek
    i wtedy dopiero się zacznie polowanie na łosia (klienta).
  • CrossFire 27 wrz 2011, 17:53
    Z tymi filmami w iTunes to chyba tak nie do końca. raz czytam, że można kupić innym razem, że nie sprzedają filmów.
    Kolejnym zagrożeniem dla Apple jest Amazon który wyda swój tablet Kindle Fire i zapewne na niego będą oferowane pliki muzyczne. Wszystko zależy od ceny, jak Amazon nie przesadzi to ma szansę dokopać jabuszkowi. szkoda tylko, że nie ma go w Polsce.
  • PlugandPlay 27 wrz 2011, 20:25
    Ludzie będą płacić za wszystkie treści, bo za piractwo już można niejedną noc nie przespać zwłaszcza po takich tekstach z dzisiaj

"To może być największa antypiracka akcja w Polsce. Tysiące internautów otrzymało od białostockiej kancelarii prawnej wezwania do zapłaty od 100 nawet do 20 tys. zł za nielegalne udostępnianie plików z muzyką i książkami w sieci. Na Forumprawne.org. od dwóch tygodni trwa batalia przeciw kancelarii prawnej Pro Bono z Białegostoku, która ma szantażować internautów, żądając pieniędzy za udostępnianie plików z muzyką czy książkami w sieci. Na celowniku są użytkownicy sieci Torrent i portalu Chomikuj.pl. Ci pierwsi wezwania do zapłaty dostali pocztą. Drudzy przez e-mail. "

http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,10367187,Wielka_wojna_internetowa.html

• 4Alien 27 wrz 2011, 22:32
    No ciekawa sprawa zważywszy na ilość zawiadomień 13 tys.! to robi wrażenie.
    Ciekawe jak zdobyli dane, aby wysłać list???

Ostatnio znalazłem jedną firmę co twierdzi, że ściąganie plików z torrentów może być całkowicie anonimowe?

hideipvpn.pl/torrentp2p-sciaganie-i-udostepnianie-wolno-czy-nie/
    hideipvpn.pl/sieci-p2p-i-torrent-wreszcie-anonimowe/
    hideipvpn.pl/co-daje-vpn-wiecej-szczegolow/
    Samo konto można mieć za darmo: hideipvpn.pl/darmowe-konta-vpn-nowe-rozdanie/
  • gizmodo 28 wrz 2011, 1:20
    Pożyjemy i zobaczymy co z tego wyniknie, bo takich "kancelarii" dbających o dobro klienta i prawo już jest masa. Teraz przenosi się to od Polski.
  • BigAfera 28 wrz 2011, 8:07
    Wiadomo o co chodzi, o wyciągnięcie pieniędzy - albo płacisz albo sprawa ląduje w sądzie.
    Ci co nie chcą mieć kłopotów zapłacą te pare stówek.
  • Hardtext 28 wrz 2011, 9:51
    Jak pisałem wcześniej Polak to cwana bestia, łatwo oskubać się nie da.
    Ale na niektórych pozew czy prokurator mogą zrobić wrażenie.
  • Cenzorek 28 wrz 2011, 13:33
    Na jednym z form pojawił się już wpis o akcji Pro Bono

"Wczoraj dowiedziałem się, że jestem... PRZESTĘPCĄ i że mam natychmiast zapłacić 700 zł, dodatkowo poszczuto mnie Prokuraturą Okręgową w Białymstoku Jasna cholera Już nie wiem sam - śmiać się czy płakać i płacić mam"
    http://www.szklarski.eu/index.php?showtopic=132191

wielki uśmiech wielki uśmiech wielki uśmiech płać i płacz
  • Ciekawski 28 wrz 2011, 15:49
    O nawet ktoś wstawił list od tej kancelarii pro bono

Co mnie zastanowiło to słowo Naruszyciel ???
    To chyba ten co naruszył prawa. przebiegły No to prawnicy nie tylko straszą ale tworzą nawet własne nazwy. Powinni je opatentować czy zarejestrować i skarżyć innych co to wykorzystają w takich pozwach. przymrużenie oka
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum