O ile nie trudno jest znaleźć firmę, która tworzy strony www, to znalezienie dobrego hostingu www często graniczy z cudem. Co myślicie o ofercie firmy Netdc? Wydaje mi się, że ceny mają ok. Korzystał ktoś z ich usług? Ja właśnie nigdy nie miałem z nimi do czynienia stąd moje pytanie.
Tak to prawda, że znalezienie odpowiedniego hostingu graniczy z cudem. Pomimo tego iż wybór jest ogromny, to pojawia się mnóstwo problemów np. przy instalacji stron, gdzie trzeba robić dziwne obejścia.
Ja ze swojej strony polecić mogę hosting kei.pl
Korzystam z niego już od 5 lat i jestem zadowolona. Obsługa i pomoc techniczna na najwyższym poziomie.
Że niby jakie obejścia trzeba robić, bo nie rozumiem? ;-) Gdzie miałeś problemy z instalacją normalnych stron? Pierwsze słyszę, no chyba że na darmowych hostingach. To miałeś na myśli?
renata1410 napisał:Tak to prawda, że znalezienie odpowiedniego hostingu graniczy z cudem.
Z cudem na pewno nie. Przecież wybór jest znaczny, ceny także nie są olbrzymie. Postawiłabym na cal.pl lub nieco droższy home.pl
Na pewno nie warto kusić się darmowymi ofertami.
My powierzyliśmy tworzenie stron profesjonalistom. Zapłaciliśmy troszkę więcej, ale się opłacało. Poza tym wszystko było na legalu. Mamy fakturę i w ogóle.
A jaki masz budżet na to, bo to jest kluczowa sprawa. Przeważnie kosztuje to około tysiąca złotych, ale wiadomo - są widełki. Jedni zrobią taniej, inni się nie podejmą.
Kojarzycie wordpress? Jest to gotowy skrypt, który pozwala stworzyć stronę www. Sam stworzyłem na nim stronę firmową mojej firmy i jestem bardzo zadowolony bo wygląda tak samo profesjonalnie jakbym zlecił to zewnętrznej firmie. Dzięki temu zaoszczędzilem masę kasy a stworzenie zajęło mi raptem kilka godzin. W sieci są kursy jak to wszystko ogarnąć. Na przykład:
http://strefakursow.pl/kursy/cms/tworzenie_profesjonalnych_stron_z_wordpress.html
Będziecie mieli dzięki temu solidną podstawę jak to ogarnąć.