Favore.plForumO rozrywce, imprezach i sztuce

Jaki prezent na bierzmowanie?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jaki prezent na bierzmowanie?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • 30m1n1k4 27 mar 2011, 19:07
    Na bierzmowanie dostałam srebrna bransoletkę od rodziców. Świadkiem była moja siostra, po kościele wróciliśmy do domu i napiliśmy sie herbaty... Było uroczyście, ale skromnie. Żadna wystawna impreza. U Was jest inaczej? Wydawało mi się, że nie ma tradycji robienia przyjęcia z okazji bierzmowania...?
  • wee3 27 mar 2011, 19:27
    Nie nie, nie mówię, że to będzie jakieś wielkie przyjęcie. Ale po uroczystości na pewno pójdziemy do nich do domu na kawę i jakieś ciasto. Zresztą nie chodzi o tradycję, ale chcę jej cos podarować i już. Zastanawiam się nad tym albumem, ogólnie to wydaje mi się fajny pomysł, widziałam w sklepach takie za 100zł i więcej, ale nie bardzo jeszcze wiem o czym miałby być...
  • KoKoszka 27 mar 2011, 20:13
    U mnie nie daje się prezentów z tej okazji.
  • pimpek 27 mar 2011, 22:11
    Ja też nic nie dostałem. Żona mówi, że chciała mi coś kupić, ale nie było czasu, bo bierzmowałem się dwa tygodnie pzed ślubemprzymrużenie oka
  • Sissi87 27 mar 2011, 22:38
    Przyznam, że pierwsze słyszę, że na bierzmowanie daje się jakikolwiek prezent... serio, nigdy się z tym nie spotkałamuśmiech
  • Blueberry28 28 mar 2011, 1:01
    U mnie też nie ma takiego zwyczaju, ale byłam świadkiem u koleżnaki i chciałam, żeby miała jakąś pamiątkę po tym wydarzeniu. Kupiłam jej srebrne kolczyki i w sklepie z ksiązkami o tematyce religijnej wiersze księdza Twardowskiego. W środku napisałam dedykację, myślę, że było jej miło.
  • Ervin 28 mar 2011, 6:33
    U nas nie daje się prezentów z okazji bierzmowania, sam ani nie dostałem, ani nie dawałem jak byłem świadkiem u kuzyna. To ma być głównie przeżycie duchowe. Owszem był uroczysty obiad i ciasto, ale nie tak jak komunia.
  • Blueberry28 28 mar 2011, 10:53
    A może kup jej jakiś obraz o tematyce religijnej?
  • Iolla007 28 mar 2011, 12:18
    Kup Pismo Święte, skoro jest dojrzałą chrześcijanką, to powinna je czytaćprzymrużenie oka
  • KoKoszka 28 mar 2011, 15:57
    Czy to nie jest w ogle przesada? Po co robić z każdego święta okazję do robienia wielkich prezentów? Kompletnie nie rozumiem np tej hucpy z prezentami komunijnymi typu quady i komputery. Jak o tym słysze, to mnie krew zalewa. W ten sposób uczy się dzieci, które jeszcze tak do końca nie rozumieja powagi tego dnia, że najwazniejsze sa prezenty! Dla mnie to porażka:/
O rozrywce, imprezach i sztuce - dyskusje na forum