Czy ktoś stosuje ałun - kamień jako dezodorant? Kupiłam kiedyś mężowi na zacięcia przy goleniu, a potem się okazało, że są też takie dezodoranty. Jestem ciekawa, czy ktoś już to stosował.
Z tego co się orientuję to działa antybakteryjnie, dobrze tamuje małe krwawienie, likwiduje nieprzyjemny zapach tak gdzie jest użyty (pachy, stopy).Jak dla mnie świetna sprawa - niecałe 20 zł za dezodorant na 2 lata
Ja kupiłam z ciekawości, ale przyznam, że nie do końca mi odpowiadał. Wolę jednak antyperspiranty, które dają lepszy komfort - suche pachy Ale jeśli komuś to nie przeszkadza to polecam, bo faktycznie nie było brzydkiego zapachu.
Wg mnie to jest świetny wynalazek! Zawsze miałam problem ze znalezieniem dobrego dezodorantu, po wszystkich wyskakiwało mi uczulenie. Ałun jest antyalergiczny więc nie ma takich problemów. No i strasznie wydajny
Możliwe, że od tego moczenia. A trzymasz go zawsze aplikatorem do góry? Najlepiej, gdyby zawsze po użyciu odpowiednio wysuszyć, wtedy jest większa szansa, że będzie stał dłużej.
Trzymałam tak jak na opakowaniu było wskazane, ale przyznam, że nie suszyłam, tylko zawsze po użyciu od razu na półkę odkładałam, więc może dlatego Ale majątek to nie jest, mogę kupić nowy