Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak przygotować się do ciąży?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak przygotować się do ciąży?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 3 4 z 4  
  • caipirinha 18 paź 2010, 0:25
    Zamierzamy się starać o dzidziusia... niedługouśmiech Niby nic nas nie goni, ale fajnie by było jakby się udało jeszcze w tym roku, to by sie urodził latemuśmiech
    Ale tak się zastanawiam czy może powinnam ise jakoś przygotować do tej ciąży zanim w nią zajdę. Robiłyście coś w tym kierunku? Jakieś witaminy...
  • latynowska8 18 paź 2010, 1:54
    Łykaj kwas foliowy. Przyszłemu tatusiowi też możesz dawać.
  • Ronjaa 18 paź 2010, 7:09
    Możesz też sobie kupić jakiś witaminowy preparat, najlepiej już taki dla kobiet w ciąży, bo uzupełnianie witamin i mikroelementów nie trwa tydzień czy dwa... Tylko ważne żeby nie przesadzać. Folik i Falvit wystarcząuśmiech
  • D3niCle0 18 paź 2010, 7:47
    Mój lekarz przed ciążą, jak mu powiedziałam że się staram to kazał tylko kwas foliowy i magnezuśmiech
  • becia_koronczarka 18 paź 2010, 9:35
    A nie trzeba przypadkiem zrobić jakichś badań jak się chce zaciążyć? Coś mi świta że różyczka jest w ciąży niebezpieczna...
  • Stinaa 18 paź 2010, 12:30
    Ja robiłam też na toksoplazmozę, bo mam w domu koty. Ale to dopiero jak byłam w ciąży, chciałam sprawdzić czy mam przeciwciała, bo mi to nie dawało spokoju... Ale miałamuśmiech I jeszcze grupe krwi mi kazali oznaczyć, ale może już masz gdzieś to zapisane. Ja nie miałam chociaż znalam swoją grupę, ale musiałam mieć wynik badania na potwierdzenie.
  • caipirinha 18 paź 2010, 14:19
    A wiecie co daje ten kwas foliowy? Czemu facet też go powinien brać?
  • Bancroft 18 paź 2010, 17:02
    Kwas foliowy bierze udział w syntezie kwasów nukleinowych – materiału genetycznego komórek. Dlatego wplywa też na jakość nasieniauśmiech Zapobiega też niedokrwistości, a u dziecka wspomaga rozwój układu nerwowego, który się tworzy na samym poczatku, dlatego warto go brać przed ciążą, bo ciężko dokładnie odgadnąć kiedy dojdzie do poczęciauśmiech
  • caipirinha 18 paź 2010, 21:03
    Aaaa... no to faktycznie ważny jestuśmiech Będę podsuwac i mojemu mężowi codziennie tableteczkęuśmiech
  • Gaik 18 paź 2010, 22:38
    Ja jeszcze radzę, jeśli masz czas, bo dopiero planujesz ciążę, to zaszczep sie na żółaczkę wszczepienną. Licho nie śpi, a Ty będziesz przecież rodzić w szpitalu.
1 2 3 4 z 4  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum