-
Mojej miesięcznej córeczce na pupci zrobiły sie małe ranki i pojawiły malutkie pęcherzyki. Czy to może być pieluszkowe zapalenie skóry czy to coś innego? Niech któraś z mam mi napisze jak wygląda i jak sie leczy pieluszkowe zapalenie skóry. Z góry dziękuje.
-
-
tak zapewne to jakieś odparzenie chociaż u nas bardziej to były suche placki czerwone i ranki niż pęcherze ale może zależy od dziecka czy od stadium zaawansowania. Leczyć trzeba i to szybko, żebyś nie musiała iść z tym do lekarza, na początek często myć, wietrzyć i zasyp mąką ziemniaczaną.
-
Myślę, że prewencyjnie powinnaś udać się i tak do pediatry, a do tego czasu smarować sudocremem. Lekarz na spokojnie sprawdzi co i jak, a sudocrem powinien spokojnie złagodzić skutki, tych odparzeń.
-
lekarz io tak zapisze sudocrem i ewentualnie zleci kolejną kontrole sprawdzającą. Nie ma innego rozwiązania chyba że jest poważniej to będzie szpital. Głownie sudocrem jest stosowany w takich przypadkach więc spokojnie
-
nie słyszałam żeby z powodu odparzenia kierować dziecko do szpitala, co najwyżej lekarz daje silną maść z antybiotykiem czy sterydami, w żadnym wypadku nie szpital, bo po co. Ale jeśli sprawa nie jest na tyle poważna i widać poprawę to maści dostępne bez recepty pomogą na pewno, jak wspomniany Sudocrem.
-
-
Przeczytaj sobie [url=http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/dzieciece-choroby/1391-pieluszkowe-zapalenie-skory.html]ten[/url] artykuł bo fajnie podsumowuje temat. Zapalenie skóry maluszek może dostać też od proszku do prania, dlatego lepiej wybierać takie hypoalergiczne przystosowane do dzieci.