Ja mialam operację u dr Jackowiaka w klinice Halluxmed koło Poznania. Jestem zadowolona, wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie, a potem nie zastosowano gipsu, dzieki czemu nie musialam dlugo leżeć i szybko wrocilam do życia. Zabieg nic nie boli, naprawdę. Polecam wszystkim, będziecie miec spokój a haluks nie odrasta!
Też mam halluksy, próbowałam różnymi sposobami walczyć z nimi ale teraz została mi już chyba tylko operacja ból czasami nie do wytrzymania, o szpilkach już dawno zapomniałam tylko czy operacja jest bezpieczna?
Jasne, nie się czego bać Strach ma wielkie oczy a tak naprawdę zabieg jest bezbolesny. Mi haluksa robił dr Kołodziejski z Poradni na Targówku, łatwo poszło. Nawet nie musiałam później nosić gipsu, dostałam specjalne obuwie w którym chodziłam kilka tygodni i teraz mogę moje zgrabne stópki prezentować w sandałach
Czy operować hulluksy czy nie to najpewniej zdecyduje lekarz. Ogółem jak w większości wypadków lepiej też jest zapobiegać niż leczyć, zwłaszcza jak wcześniej były przypadki w rodzinie, no a jak już problem się pojawił to reagowac jak najszybciej.