Meggi85 napisał:Nigdy nie miałam takiego problemu, ale moją mamę często boli brzuch jak coś zje nieodpowiedniego i ma często biegunki. Jakie jeszcze są objawy takich wrzodziejących jelit? Może powinnam ją namówić jednak na lekarza.Na pewno wizyta nie zaszkodzi, jeśli zdarza jej się to często. Oprócz tego co wymieniłaś może pojawić się np. krwawienie albo utrata wagi. Zdecydowanie jeśli cokolwiek ją niepokoi to powinna pójść do lekarza
jarzebina napisał:Udało mi się namówić mamę na lekarza. Nie było lekko ale już jesteśmy po badaniach. Lekarz zalecił dietę faktycznie lekkostrawną i powiedział, że jeśli to nie pomoże to ma wesprzeć organizm farmakologicznie.Meggi85 napisał:Nigdy nie miałam takiego problemu, ale moją mamę często boli brzuch jak coś zje nieodpowiedniego i ma często biegunki. Jakie jeszcze są objawy takich wrzodziejących jelit? Może powinnam ją namówić jednak na lekarza.Na pewno wizyta nie zaszkodzi, jeśli zdarza jej się to często. Oprócz tego co wymieniłaś może pojawić się np. krwawienie albo utrata wagi. Zdecydowanie jeśli cokolwiek ją niepokoi to powinna pójść do lekarza
Meggi85 napisał:Udało mi się namówić mamę na lekarza. Nie było lekko ale już jesteśmy po badaniach. Lekarz zalecił dietę faktycznie lekkostrawną i powiedział, że jeśli to nie pomoże to ma wesprzeć organizm farmakologicznie.Koniecznie zapytaj lekarza o te granulki. To chyba najlepsza forma do podania jaka jest obecnie, a jednak to duży plus nad tabletkami. Takie granulki dłużej się uwalniają i dzięki temu lepiej wchłaniają.