Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Picie kawy a zdrowie, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Picie kawy a zdrowie

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • pistacja 23 lip 2015, 13:50
    Słyszałam kiedyś, że kawę warto pić po treningu.
  • Phorus3 23 lip 2015, 14:36
    też tak słyszałam, powiedział mi to jeden lekarz
  • akbar 23 lip 2015, 16:19
    Kawa z ekspresu i wypijana w ograniczonych ilościach jest mniej szkodliwa, dlatego niedawno kupiłem sobie ekspres do kawy.
  • kropka_95 14 sie 2015, 16:19
    kawa wypłukuje magnez, przez co czujemy zmęczenie i senność w ciągu dnia, jest to takie błędne koło
  • losia 18 lis 2015, 20:59     (ostatnio zmieniony przez autora 26 lis 2015, 21:12, w całości zmieniany 1 raz)
    Kawa wypłukuje magnez z tego co wiem no i podwyższa ciśnienie. Na pewno lepiej jest pić herbatkę. Najzdrowsza jest chyba herbata zielona duży wybór takich herbat masz tutaj http://www.konesso.pl/. Ja piję kawę i herbatę jednak teraz częściej stawiam na to drugie własnie ze względu na magnez.
  • iza112 4 gru 2015, 9:08
    Z ta kawa to różnie bywa. Jedni uważają, że wcale nie jest zdrowa inni wręcz odwrotnie. Chyba zależy ile jej pijemy i jaką
    Gdzie byśmy nie poszli to mamy zwolenników jak i przeciwników.
  • werka22 11 gru 2015, 11:29     (ostatnio zmieniony przez autora 11 gru 2015, 11:33, w całości zmieniany 1 raz)
    no ale zbyt duża ilość zielonej herbaty wysusza naszą śluzówkę. Jak dla mnie trochę tego, trochę tego i będzie ok. A do tego na bieżąco dostarczać witamin i innych minerałów. Ja uwielbiam pić kawę w towarzystwie, dlatego zawsze na początku w pracy pijemy wszyscy kawę, to taki rytuał język Ale dla zapchania braków witaminowych rano pije sok wyciskany z warzyw. Teraz dla mnie lepszym pobudzeniem jest taki sok niż kawa, kawa to już tylko uzależnienie psychiczne.
  • teresaB 11 gru 2015, 14:22
    Trzeba pić kawę świeżo wypaloną (nie mylić mieloną). Wtedy nie wypłukuje magnezu z organizmu w takim stopniu.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum