Powiem Wam,że ja jakiś czas temu przestałam pić kawę oraz mocną herbatę. Zauwazyłam,że mają kiepski wpływ na moje zdrowie oraz urodę. Samej wody nie lubię. Po prostu nie mogłam się do niej przekonać. Obecnie zamawiam sobie naturalny sok z malin. Dużą butlę w sieci mozńa kupić za niewielkie pieniądze.
A jest o wiele lepsza niż te ze sklepów. W smaku świetna. Z naturalnych upraw bio . Jakbym sama miała działeczkę z malinami to również bym taki sok robiła.
Jak pije po 3-4 kawy dziennie i mam skurcze łydek, to znaczy ze brak mi magnezu? Czy jak będę brac chela-mag b6 skurcz to wszystko wróci do normy? Kawy nie odstawie, bowiem bez niej nie dam rady funkcjonować. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
szarlottka
9 lip 2015, 20:41 (ostatnio zmieniony przez autora 17 lip 2015, 8:16, w całości zmieniany 1 raz)
Też uważam, że kawa nie szkodzi. Nie ma co panikować. Jeśli pije sie ją w odpowiednich ilościach to na pewno nie szkodzi. Mi ostatnio smakuje ziarnista kawa do ekspresu - http://www.konesso.pl/pol_m_Kawa-i-akcesoria_Kawa-ziarnista-148.html mogłabym ją pić i pić. Mąż się śmieje że jeszcze trochę to spać nie będę
Ja miałam okres w swoim życiu kiedy potrafiłam wypić 6 kaw dziennie, niestety po takim maratonie moje serce wysiadło i skończyło się omdlenie. Teraz pije max 2 kawy dziennie i jest wszystko ok. Więc uważam, że do 2 szklanek jest nawet zalecane, ale po wyżej może być już bardzo niezdrowe.
Ja dużo kawy piję na dzień dwa/trzy kubki; piję z łyżeczką cukru i odrobiną mleka. Jedyne co mi 'dolega', ale nie wiem czy to od naprzemiennego picia kawy/herbaty, to sucha skóra, na dłoniach najgorzej, często nawet pęka. Nie wiem, jak teraz, bo nie chce mi się już mierzyć, ale miałam notorycznie za niską temperaturę ciała - zwykle coś koło 35,2..