zbliżam się powoli do 30 roku życia, mam jeszcze ładną cerę, ale wiadomo chciałabym zacząć używać jakichś delikatnych kremów przeciwzmarszczkowych. Co byście mi poleciły? większość z tego co patrzyłam polecają dla 30+, a mi potrzebne takie po 25 roku życia, wiadomo nie chce się postarzyć
Na razie nie powinnaś używać kremów przeciwzmarszczkowy w tym wieku wystarczy krem nawilżający. Pilinng raz w tygodniu i maseczka z alg w domu lub kosmetyczki raz w miesiącu powinny na początek wystarczyć.
Myślę, że najlepiej jest używać kremów z filtrem, ale ważne jest żeby używać je systematycznie. Albo można się wspomóc jakimiś zabiegami kosmetycznymi.
Jestem w podobnym wieku i stosuję taki kosmetyk w kapsułkach o nazwie Koenzym Q10 z firmy Gal. Nie jest to jakiś silny kosmetyk przeciwzmarszczkowy, przeciwnie : delikatny, zawierający wiele witamin, nie podrażnia cery, ani nic Hm, nie wiem co jeszcze mogłabym polecić bo używam jedynie tego Koenzymu Q10, który bardzo mi służy, także śmiało go polecam
Też jestem po 30-ce moja cera jakoś tak poszarzała,straciła jędrność.Muszę kupić ten kosmetyk o którym piszecie-koenzymQ10.Mam nadzieje że mi pomoże i cera wróci do normy
Grobel, miejmy nadzieję,że Tobie też posłuży ten Koenzym. Ja jestem z niego zadowolona i widzę,że koleżanka wyżej też go sobie chwali. Ponadto jego cena jest niewielka, a zazwyczaj te wszystkie dobre kosmetyki przeciwzmarszczkowe są drogie.