Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Szukam trwałej szminki na makijaż ślubny...

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Szukam trwałej szminki na makijaż ślubny...

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 z 2  
  • brendawalsh 18 wrz 2010, 14:13
    Dziewczyny, zastanawiam się nad makijażem ślubnym. Stwierdziłam, że dam sobie radę z tym sama - mam idealnie dobrany podkład (poza tym nie mam za bardzo problemów z cerą, więc wiele nie trzeba), oczy chcę pomalować delikatnie i główny akcent dać na usta. Zwłaszcza, że myślę o kolorowych butach, najlepiej taka ostra fuksja i pomyślałam, że w takim samym kolorze zrobię usta i paznokcie. Z paznokciami nie mam problemu, gorzej z ustami. Zazwyczaj nie używam szminek, bo po prostu je zjadam. Nie wiem, czy to kwestia kosmetyków, czy ja coś robię źle.
    Możecie mi coś poradzić, bo jak nie znajdę trwałej szminki, to cała koncepcja za bardzo nie ma sensu...
  • lorenz 18 wrz 2010, 14:46
    Osobiście nie wierzę w trwałe pomadki... Wszystkie zjadam, już się do tego przyzwyczaiłam i dlatego używam głównie bezbarwnych błyszczyków. Może lepiej zmienisz koncepcję makijażu?
  • brendawalsh 18 wrz 2010, 17:22
    No ja mam podobnie na codzień, ale może jednak ktoś zna jakieś sposoby? W końcu od czasu do czasu widuję kobiety z pięknie wymalowanymi ustami w intensywnym kolorze, więc pewnie są na to jakieś patenty?
  • iwona_sz 18 wrz 2010, 19:18
    Polecam przede wszystkim nałożyć na usta cienką warstwę podkładu, obrysować konturówką w kolorze pomadki, następnie wypełnić szminką. Najlepiej wybrać się do dobrego sklepu z kosmetykami i zapytać o dobrą, w miarę trwałą pomadkę - zazwyczaj są raczej matowe. Najlepiej nałożyć na to jeszcze warstwę bezbarwnego błyszczyku, albo w podobnym kolorze. Makijaż powinien być o wiele trwalszy niż standardowo, w czasie imprezy jak będziesz jadła i piła, trochę zejdzie niestety, ale możesz po prostu poprawić.
  • brendawalsh 18 wrz 2010, 20:23
    A jakie to są dobre pomadki? Widziałam w sklepach, że ceny szminek ekskluzywnych marek kształtują się nawet koło 130 zł... Naprawdę warto inwestować?
  • casinda_ebe 18 wrz 2010, 23:29
    W swoim życiu testowałam bardzo wiele pomadek i błyszczyków od tych za 10 zł po te za 130... Prawda jest taka, że kupując szminkę od Diora czy Chanel płacisz w dużej mierze za markę i ekskluzywne opakowanie. Równie dobrze możesz kupić taką za ok. 30 - 40 zł z Loreal'a czy Astor i będzie podobny efekt. Tych najtańszych to rzeczywiście nie polecam przymrużenie oka
    Faktycznie lepiej wybierać te matowe, bo perłowe schodzą od razu.
  • cytrynowa 19 wrz 2010, 1:01
    Z tego co się orientuję można też kupić takie specjalne trwałe pomadki. Podchodzą już pod makijaż sceniczny, ale są rzeczywiście trwałe. Wizażystka zrobiła mi taki makijaż na mój ślub i przyznam, że kolor utrzymał się do następnego dnia przymrużenie oka
  • iwona_sz 19 wrz 2010, 8:32
    cytrynowa napisał:Z tego co się orientuję można też kupić takie specjalne trwałe pomadki. Podchodzą już pod makijaż sceniczny, ale są rzeczywiście trwałe. Wizażystka zrobiła mi taki makijaż na mój ślub i przyznam, że kolor utrzymał się do następnego dnia przymrużenie oka
    Radzę uważać na tego typu kosmetyki. Rzeczywiście, niektóre marki mają takie coś w ofercie, ale są to kosmetyki bardzo mocno wysuszające usta. Jeśli chcesz użyć jednorazowo, to oczywiście nie zaszkodzi.
  • casinda_ebe 19 wrz 2010, 11:59
    Ja widziałam taki wynalazek z Estee Lauder, ale z tego co pamiętam, to kilka lat temu wycofywali to z ofert, więc nie wiem czy teraz znajdziesz. Oczywiście możesz popytać w perfumeriach. Swoją drogą, to było to bardzo mocne, pamiętam, że jak się nakładało na dłoń, aby sprawdzić kolor, to było bardzo trudne do zmycia nawet kosmetykami do demakijażu.
  • Iza_bela 19 wrz 2010, 13:21
    casinda_ebe napisał:Ja widziałam taki wynalazek z Estee Lauder, ale z tego co pamiętam, to kilka lat temu wycofywali to z ofert, więc nie wiem czy teraz znajdziesz. Oczywiście możesz popytać w perfumeriach. Swoją drogą, to było to bardzo mocne, pamiętam, że jak się nakładało na dłoń, aby sprawdzić kolor, to było bardzo trudne do zmycia nawet kosmetykami do demakijażu.
    Ja też pamiętam ten kosmetyk, wyglądał trochę jak eyeliner z wierzchu. Tylko był bardzo mały wybór kolorów, więc nie wiem czy dasz radę zaszaleć z fuksją przymrużenie oka

Poszukaj lepiej jakiejś dobrej pomadki, może nawet zainwestuj te 130 zł, w końcu i tak oszczędzasz na makijażystce, a to Ci zostanie na dłużej przymrużenie oka

Ja polecam szminki marki Guerlain, oprócz pięknych kolorów pielęgnują usta, są w miarę trwałe no i mają cudowne opakowania z lusterkiem uśmiech
1 2 z 2  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum