Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Usuwanie przebarwień, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Usuwanie przebarwień

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • casia1980 28 maj 2011, 1:38
    Ja się właśnie przymierzam do mikrodermabrazji, czy któraś z Was robiła taki zabieg?
  • Niania90 28 maj 2011, 8:19
    A propos złuszczania to jak radziłam sie mojej dermatolog i mi powiedziała, żeby absolutnie nie robić żadnych zabiegów kiedy jest sie jeszcze na etapie walki z trądzikiem. Najpierw musi być skóra wyleczona, dopiero potem można ją oczyszczać z przebarwień i blizn i naczej jeszcze gorzej się rozpaprze! Pamiętajcie o tym, bo mozna sobie nieźle zaszkodzić.
  • Trix74 28 maj 2011, 12:04
    Chciałam się Was poradzić w takiej kwestii: niedługo ide na wesele i chcę przed tym kilka razy skorzystać z solarium. Zastanawiam się czy opalona skóra zrówna się kolorem z tymi bliznami, przez co beda one mniej widoczne?
  • casia1980 28 maj 2011, 13:35
    Nie liczyłabym na to. Jeśli masz coś nie tak z cerą to lepiej zrezygnuj w ogóle z solarium, bo Ci to tylko może zaszkodzić, na pewno nie pomoże. Mi lekarz dermatolog powiedziała jasno, że jak chce się pozbyć plamek i blizn po trądziku to żebym zapomniała o solarium. Albo to albo to.
  • Aubiergine 28 maj 2011, 15:02
    Wiesz co, ja próbowałam tej metody, ale powiem Ci, że wbrew pozorom wcale nie wygląda to lepiej. Blizny są i tak widoczne i w dodatku wygląda się starzej. Radzę Ci to raczej zamaskować dobrym podkładem.
  • latynowska8 28 maj 2011, 18:54
    Opalanie utrwala blizny. JA Ci wręcz radzę unikać słońca, uzywaj dobych filtrów z wysokim faktorem przeciwsłonecznym.
  • Eli2010 28 maj 2011, 20:47
    Ja mam właśnie koleżankę, która wydała kilka tysiaków na usuwanie blizny laserem i efekty były słabe. Fakt, że to była blizna po operacji, wieksza niż po trądziku, ale jak na tyle kasy to beznadzieja ja szczerze mówiąc nie za bardzo zauważyłam jakakolwiek zmianę. Porażka normalnie, za tyle pieniędzy to mogłaby sobie wszystkie te zabiegi kosmetyczne zrobićuśmiech Na szczęście na biedną nie trafiłoprzymrużenie oka
  • Zoe87 28 maj 2011, 23:20
    Miałam ten problem co Wy, niestety żadne maści na blizny nie pomagały, aż w końcu przeszłam kurację kwasami i to dało świetne efekty. Tylko po pierwsze zaczekajcie z tym do jesieni, bo takie zabiegi robi się kiedy skóra nie jest wystawiona na ostre słońce ani też mróz czy zimny wiatr, zresztą tak czy siak trzeba używać filtrów co najmnjej 30SPF. A po drugie trzeba się nastawić, że taka "kuracja" potrwa kilka miesięcy, bo to musi być seria zabiegów i potem regeneracja dogłębnie złuszczonego naskórka. Tak na szybk oto się nie da.
  • Barbra67 29 maj 2011, 1:51
    Jest taka maść, któa zawiera wyciąg ze sluzu ślimaka. Podobno rewelacyjna, ale kosztuje dość drogo...
  • Blueberry28 29 maj 2011, 8:18
    Ja teąż długo walczyłam z trądzikiem, a potem z jego skutkami. Mój dermatolog zapisał mi maść Acne-derm na noc (zapobiegała nowym pryszczom) i Krem No-Scar na dzień (rozjaśniający przebarwienia)
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Poprzednia: Jaki depilator?
Następna: Moda męska