Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Zabieg - włosy, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Zabieg - włosy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Opolanka 17 wrz 2014, 14:38
    moneymaker913 napisał:Po co Wam jakies zabiegi jak wystarczy sie dobrze odżywiać żeby poprawić wygląd włosów.
    I tu się zgodzę! Ogólne, holistyczne podejście do organizmu daje najlepsze efekty. Przede wszystkim zaopatrujmy włosy i skórę we właściwe składniki odżywcze zdrowo się odżywiając.

Owszem, trzeba dodatkowo wzmacniać efekty zdrowej diety stosując również naturalne maski na skórę głowy czy naturalne oleje na włosy.

To razem powinno dać efekty!
  • Ecia 6 paź 2014, 13:49
    Dobre maseczki, odżywki , odpowiednie dbanie przymrużenie oka ja np od jakiegoś czasu olejuje włosy
  • Oldzina 9 paź 2014, 3:28
    No, tak bo w końcu włosy to wytwór skóry i ta ich część, którą farbujemy, czeszemy, lakierujemy... jest już martwa. Dlatego tak trudno samymi maseczkami wzmocnić włosy. Czasem trzeba pójść do lekarza trychologa - specjalisty od włosów. Poczytajcie o tym w artykule: http://zabiegikosmetyczne.net/konsultacja-z-trychologiem-dlaczego-to-dobry-wybor/
  • Meggi85 21 paź 2014, 14:35
    Nie wiem czemu tak drastycznych metod sie lapać jak zabiegi. Jakoś niespecjalnie jestem do nich przekonana jeśli chodzi o wlosy. Jak mialam problem z włosami i ich wypadaniem, do tego były łamliwe to koleżanka poleciła mi Vitapil. Sprawdzil się świetnie, jest w postaci tabletek, więc nie wymagal ode mnie jakiś specjalnych zabiegów tylko po prostu pamiętania o łykaniu. Może takie preparaty pomogą i obejdzie się bez zabiegów.
  • zonja 21 paź 2014, 22:07
    Te środki w tabletkach są najbardziej skuteczne, a vitapil to już w ogóle zawiera chyba największa dawkę bambusu, który na włosy wpływa idealnie.
  • Meggi85 23 paź 2014, 21:48
    Młode pędy bambusa są najbogatszym w naturze żródłem krzemu. Dlatego z nich pozyskuje się krzem. Ale Vitapil ma też w składzie sporą dawkę biotyny.
  • Sajana 28 paź 2014, 3:07
    No tak, nie brak dobrych preparatów, ale ja wole pójść do salonu fryzjerskiego, żeby profesjonalistka wykonała zabiegi regeneracyjne jakie będą dla moich włosów najodpowiedniejsze. Zapisałam się na http://ladytime.pl na newsletter i korzystam z otrzymywanych informacji o promocjach na zabiegi fryzjerskie w moim mieście.
  • Madzia117 22 lis 2014, 19:57     (ostatnio zmieniony przez autora 23 lis 2014, 15:35, w całości zmieniany 1 raz)
    Ja stosuję maseczki na włosy i odżywki które sama kupuję i sobie nakładam. Ale dalszą pielęgnację moich włosów oddaję w ręcę mojej fryzjerki Wella , wy już korzystałyście ? przymrużenie oka
    Pozdrawiam uśmiech
  • Agna 25 lis 2014, 21:52
    Jeszcze nie.
  • kasiuniaa 26 lis 2014, 14:16     (ostatnio zmieniony przez autora 29 kwi 2015, 8:05, w całości zmieniany 1 raz)
    Ja lubię sama sobie zrobić maseczki na włosy i to najlepiej z t takich eko produktów jak olejki. Osobiście używam takiego z orzechów włoskich i naprawdę widać efekty także nie trzeba od razu wydawać majątkuuśmiech
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Następna: mezoterapia