Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Zmniejszanie piersi, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Zmniejszanie piersi

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Labradorka 12 mar 2011, 0:17
    Witajcie dziewczyny, też jestem posiadaczką sporego biustu, więc wiem jakie może sprawiać problemy. Ja kiedyś też cierpiałam z tego powodu, pamiętam jak wstydziłam się koszmarnie facetów i nie wyobrażałam sobie żeby znaleść się z facetem w łóżku, bo chyba umarłabym ze wstydu. Ale na szczęście wyleczylam się z kompleksów, bo główny problem leży w naszej psychice. Rozumiem robić sobie operację z powodu problemów zdrowotnych, takie duże piersi naprawdę mogą sprawiać problem. Nie wiem czy też tak macie, ale dla mnei na przykład ból piersi przed okresem to jest masakrasmutny Ale nie można mysleć, że piersi sa okropne albo przejmować się facetami. Bo ci co gadajątakie durnoty nie zasługują na to żeby w ogóle zwracać na nich uwagę! Pozdrawiam wszystkie biuściaste lejdisprzymrużenie oka
  • wee3 12 mar 2011, 6:21
    Pewnie Was zainteresuje informacja o lekarzu, który jest dobrym fachowcem i wykonuje zabiegi pomnijeszania piersi w Czechach. Mam znajomą, która tam robiła zabieg (inny) chirurgiczny i opowiadała, że spotkala tam dużo Polek. Opinie o tym lekarzu są bardzo dobre. Nazywa się Daniel Furmanek. Koszty chyba dużo niższe niż w Polsce, więc można sprawdzić.
  • panchita 12 mar 2011, 10:17
    Znalazłam świetny artykuł w temacie: http://www.chirurgia-plastyczna.tv/zabiegi/zmniejszenie-piersi
    8I5I, jak jesteś zainteresowana to przeczytaj koniecznie! Kurczę z tym NFZetem to może napawdę się udać, trzeba sobie załatwić zaświadczenie od lekarza, ale wynika z tego, że faktycznie w niektórych pzypadkach refundują taki zabieguśmiech
  • 8I5I 12 mar 2011, 11:51
    Dzięki, czytałam to. Rzeczywiście dużo rzeczy wyjaśnia ten artykuł, tylko że ja szukam osób, które z własnego doświadczenia mogłyby coś powiedzieć. Tak czy siak ja jestem zdecydowana, tylko będę się starała żeby to jednak był refundowany zabieg. Nie chcialabym brać kredytu na ten celprzymrużenie oka
  • Barbra67 12 mar 2011, 14:57
    8I5I napisał:Nie chodzi mi o wygląd, ale o samopoczucie. Z moim rozmiarem jest mi po prostu ciężko. Mam dość tego wielkiego bufora, bolą mnie plecy, cierpię tez na bóle głowy i podejrzewam, że to z powodu ciężaru moich piersi. Mam w nosie co myślą mężczyźni, to ja musze to dźwigać. Zresztą równie dużo spotkało mnie z tego powodu przykrości co wyrazów uznania. Co do blizn to nie martwi mnie to w porównaniu z komfortem jaki może mi dać ta operacja. Z karmieniem to podobno nie jest niemożliwe. Tylko te koszty mnie martwią.
    Po operacji zmniejszenia nie można juz karmić piersią. Oglądałam kiedyś w telewizji program na ten temat gdzie lekarz tłumaczył na czym technicznie polega ten zabieg. Niestety kanaly mleczne zostają przy tym przerwane, więc może warto wstrzymać się z operacją do czasu, aż urodzisz i wykarmisz dzieci.
  • panchita 12 mar 2011, 15:44
    No, to rzeczywiście trzeba się zastanowićsmutny Ja się z jedenj strony boję, a z drugiej marzę o normalnym życiu , gdzie moje cycki nie będą zawsze wysunięte na pierwszy plan (dosłownie i w przenośni!) Na pewno takiej decyzji nie podejmuje się od razu, ale już sama nie wiem czy bardziej mi zależy na tym by kiedys móc karmić piersią czy mieć ładne piersi zamiast dwóch melonów:/
  • Szachrajka 12 mar 2011, 17:11
    O rany. Ja jestem ze swojego biustu raczej zadowolona, ale wyobrażam sobei jaki to musi być problem, skoro jesteście gotowe na chirurga, te blizny i wydanie takiej kasy. Powinni robić takie operacje w ramach ubezpieczenia standardowo! Ja mam 70 C i czasem mi ciąży, zwłaszcza przed miesiączką, jak jest przerważliwiony albo mam miękki stanik i musze gdzies podbiec, a tu skaczą takie cyce. Wkurzające to jest.
  • 8I5I 12 mar 2011, 20:50
    No to pomyśl co ja czuje przy mojej misce E...:/
  • panchita 12 mar 2011, 21:47
    Wkurzające to są durne reakcje różnych skretyniałych albo zboczonych facetówskrzywienie Nie pomne ile razy zdarzyło mi się słyszeć "ty patrz jakie cyce", to pomijam, ale bywało znacznie gorzej. Nie napiszę tu jakie słyszałam propozycje, bo się spalę ze wstydu. Gdybym miała broń to bym takiemu chyba wcelowała między oczy!
  • Szachrajka 13 mar 2011, 1:00
    panchita napisał:Wkurzające to są durne reakcje różnych skretyniałych albo zboczonych facetówskrzywienie Nie pomne ile razy zdarzyło mi się słyszeć "ty patrz jakie cyce", to pomijam, ale bywało znacznie gorzej. Nie napiszę tu jakie słyszałam propozycje, bo się spalę ze wstydu. Gdybym miała broń to bym takiemu chyba wcelowała między oczy!
    Nie lepiej między nogi?przymrużenie oka To fakt, idiotów nie brakuje.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Poprzednia: Skup włosów
Następna: Pokonac stres!