Favore.plForumPozostałe tematy

Lepszy kot czy kotka?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Lepszy kot czy kotka?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy  1 2 3 4 z 4  
  • Blueberry28 28 sty 2011, 13:09
    Kot po kastracji na 99% nie będzie znaczył terenu ani wdawał sie w bójki z innymi kotami, bo te sprawy sa kwestią hormonów. Ale ja bym doradzała kotkę, bo kotki są czystsze i ładniejszeuśmiech
  • Iolla007 28 sty 2011, 13:27
    Miałam wysterylizowaną kotke, która marcowała i wdawała sie w bójki. Ale poza tym była bardzo miła i nigdy sie nie zdarzyło żeby kogoś podrapała. Myślę, że uwazny obserwator pozna czy kociak sie zapowiada na spokojnego czy awanturnika i gburauśmiech
  • Grantorino 28 sty 2011, 13:49
    Dzięki za rady. Wyczytałem, że kastracja sprawia, że koty nie tylko przestają znaczyc teren, ale zapach moczu jest mniej intensywny. Mam nadzieje, że to nie jest dla nich wielka krzywda, bo dla właścicieli duże ulatwienie... chyba krzywda to straszna dla nich nie jest prawda? Chyba weźmiemy kocurka.
  • becia_koronczarka 28 sty 2011, 14:17
    Nie zrobicie mu w ten sposób krzywdy, ale zapewnicie spokojniejsze i pewnie dłuższe życie, bo niewykastrowane koty bardzo często giną tragicznie. Po prostu w okresie rozrodu włóczą się owładnięte instynktem i są bardzo narażone na rozjechanie przez samochód albo śmierć w paszczy psa. Zabieg jest krotki, kotek szybko dojdzie do siebie i nawet szwów nie trzeba zakładac na rankę. Uwierz mi oddasz w ten sposób przyslugę zwierzakowi i sobie.
  • Blueberry28 28 sty 2011, 17:16
    Święta racja a w dodatku w starciach z innymi kotami (niewykastrowany na pewno będzie sie wdawał w bójki) może sie zarazić groźnymi chorobami, jak masz dzieci to jest szczególnie ważne.
  • Cloudy 28 sty 2011, 17:38
    Zgadza się, że usposobienie kota nie zależy od płci.
  • Tessa56 28 sty 2011, 19:05
    Tak to prawda, ale kastracja czy sterylizacja często wpływa na to, że zwierzę staje sie spokojniejsze. Choć zdrugeij strony często po tym zabiegu koty stają się trochę ospałe i otyłe...
  • Grantorino 28 sty 2011, 22:27
    Ale koty czy kocice?
  • Tessa56 29 sty 2011, 1:01
    Jedne i drugie, robia sie mniej ruchliwe i mają wikeszy apetyt. Podobnie jak u ludzi zresztą, którzy biora leki lub antykoncepcje hormonalną.
  • szarlottka 30 kwi 2015, 22:24
    My mamy kota i jesteśmy bardzo zadowoleni uśmiech Jeśli zdecydujesz się na kota musisz pamiętać żeby go wykastrować zanim skończy rok bo będzie ci obsikiwał meble - ble. pamiętaj że musisz też kupować kotu dobrej jakości karmę (bez względu na płeć). Nie dawaj też mu mleka jak juz to takie specjalne dla kotów. Najlepiej poczytaj trochę o kotach uśmiech
Pozostałe tematy - dyskusje na forum