Favore.plForumPozostałe tematy

Związek Polki z Turkiem

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Związek Polki z Turkiem

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy 1 2 z 2  
  • endzi 17 paź 2010, 19:00
    Hej poznałam bardzo sympatycznego Turka jest ode mnie o niecałe 5 lat starszy.... Piszemy, spotykamy się.... Chcę wiedzieć jak otoczenie przyjmie to, że chcę być z tym człowiekiem....
    Słyszałam, że Polacy źle mówią o osobie, która wiąże się z Turkiem, Arabem itp....
    Co wy o tym myślicie?
  • Alicjana 17 paź 2010, 20:32
    Z jednej strony nie należy myśleć stereotypowo, ale myślę, że nie należy też ignorować pewnych uwag.
    Prawda jest taka, że mężczyźni w Turcji są zupełnie inaczej wychowywani i mogą mieć inne podejście do wielu spraw. Na razie tego nie odczuwasz, ale z czasem to może wyjść.
  • amanda 17 paź 2010, 22:19
    To jest Twoja sprawa z kim się spotykasz. Radzę tylko uważać, bo kobieta jak jest zakochana ma różowe okulary i wielu spraw nie widzi. Dlatego, jeśli ludzie na około będą krytykowali Twojego wybranka, to nie możesz z góry odrzucać tych uwag i myśleć, że źle Ci radzą, bo są uprzedzeni.
  • Gaik 18 paź 2010, 0:47
    Miałam kiedyś chłopaka Turka... on nawet nie mieszkał w Turcji tylko od kilku lat we Francji, wszystko było ok i żadnych niepokojących zachowań nie zauważyłam, ale... jak odwiedziliśmy jego znajomych (on-Turek, ona-Francuzka) to panowie rozmawiali, palili fajkę i grali, a mnie gospodyni zaprosiła do kuchni, gdzie pomagałam przygotować obiaduśmiech To mi dało trochę do myślenia... ale rozstaliśmy się z innego powoduprzymrużenie oka
  • birata 18 paź 2010, 6:24
    Szczerze to nie wiem jak można mówić źle o kimś tylko na podstawie jego narodowości, nie znając go nawet... gdyby moi znajomi nie akceptowali takiego związku to zweryfikowałabym grono znajomychuśmiech
  • iwona_z 21 paź 2010, 11:49
    Mam za sobą już podobne doświadczenia i powiem wam, że na początku jak zwykle jest super ale potem jednak bardzo wychodzą różnice kulturowe, które na dłuższą metę raczej uniemożliwiją związek.
  • dorota-s2 30 paź 2010, 9:26
    Nie mówimy żle o nikim,mówimy o różnicach kulturowych,o normach społecznych,o tradycjach budowanych i utrwalonych przez pokolenia.Po prostu ,to co dla Turka i Turczynki jest właściwe,prawidłowe ,dla Polki jest nie do przyjęcia.Zobaczcie jak często sami rodzice męża czy żony potrafią namieszać tylko dlatego że mają inne zwyczaje w rodzinie,a przeciez tą samą kulturę,religię,normy społeczne.Jak wielka musi być miłość i siła młodych kiedy tych różnic jest bardzo dużo i to fundamentalnych różnic.Ale na świecie dzieją się tak dziwne rzeczy..
  • celina_h 30 paź 2010, 10:41
    Prawda jest taka, że słowo wielka miłość pięknie brzmi i ludzie wierzą, że może góry przynosić. A życie wiele weryfikuje i po jakimś czasie okazuje się, że ludzie, którzy bez siebie nie mogli jeszcze niedawno żyć, dziś zachowują się jak obcy. Przede wszystkim trzeba trafić na osobę dojrzałą i otwartą, która będzie chciała się zmieniać. Nie ma się co oszukiwać różnice kulturowe w tym wypadku są duże, dlatego trzeba być szczególnie ostrożnym. Łatwo się zaangażować w taki związek, a później trudno się wyplątać.
  • D3niCle0 30 paź 2010, 12:30
    Nie mam żadnych uprzedzeń rasowych ani narodowościowych, jednak warto wziąć pod uwagę, że jesteście wychowani w dwóch różnych kulturach. Mam koleżankę, która wyszła za mąż za Turka. Generalnie niby wszystko jest między nimi ok, ale nie moge uwierzyć jak bardzo ona się zmieniła. Widzę, że musi we wszystkim zgadzać sie z mężem albo pytać go o zdanie, kiedyś była otwarta, miała dużo planow na przyszłość, a teraz jest wycofana, podporządkowana. Nie spytam ja o to bo mi głupio, ale widać, że musiala się mocno nagiąć.
  • birata 30 paź 2010, 14:25
    No cóż. Ja znam mnóstwo kobiet - Polek, które mają za mężów Polaków i są podporządkowane i nie mają własnego zdania póki sie pan i władca nie wypowie... więc śmiem twierdzić, że to raczej kwestia kultury osobistej i wychowania w rodzinie niż narodowości...
1 2 z 2  
Pozostałe tematy - dyskusje na forum