Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Beton komórkowy czy porotherm - co lepsze?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Beton komórkowy czy porotherm - co lepsze?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • bartosz_s 19 kwi 2013, 9:42
    To czy beton komórkowy czy porotherm jest trudne do jednoznacznej odpowiedzi, są to różne materiały,każdy ma swoje plusy i minusy, najczęściej decyduje kalkulacja cenowa i sprawdzenie jaka jest różnica cenowa pomiędzy np ytongiem i porothermem
  • Marcin_Kacki 14 maj 2013, 13:57
    Zdecydowanie Porotherm! Beton komórkowy kojarzy mi się z blokami z wielkiej płyty, w których jest zawsze głośno i gorąco, bo przez beton nie ma takiej jak trzeba wymiany wilgoci. Ceramika budowlana to naturalne materiały, które zapewniają dobry balans między różnymi parametrami (termiczne, akustyczne, przepuszczalność wilgoci itp).
  • bartosz_s 17 maj 2013, 12:50
    Akurat beton komórkowy i ceramika maja podobny współczynnik oporu dyfuzyjnego więc parametrem paroprzepuszczalności do końca bym się nie sugerował. Należy zwracać uwagę na inne parametry a pewnie i tak decydująca jest [url=http://]cena [/url]
  • iamlw 7 lip 2013, 12:41
    Polecam beton komórkowy, nie mogę zgodzić się z Marcin_Kacki bo materiał o którym mówię tworzy przyjemniejszy mikroklimat wewnątrz a i sama przegroda nie jest nieprzyjemnie zimna.
    Dodatkowo tempo wznoszenia muru przemawia za BK, podobnie jak późniejsza obróbka.
    Pamiętaj tylko o cienkich spoinach a będziesz zadowolony dwa razy, jak zamieszkasz i jak przyjdzie rachunek za ogrzewanie.

Pozdrawiam
  • anulka227 10 lis 2013, 22:33
    iamlw napisał:Polecam beton komórkowy, nie mogę zgodzić się z Marcin_Kacki bo materiał o którym mówię tworzy przyjemniejszy mikroklimat wewnątrz a i sama przegroda nie jest nieprzyjemnie zimna.
    Dodatkowo tempo wznoszenia muru przemawia za BK, podobnie jak późniejsza obróbka.
    Pamiętaj tylko o cienkich spoinach a będziesz zadowolony dwa razy, jak zamieszkasz i jak przyjdzie rachunek za ogrzewanie.

Pozdrawiam
    Ściany ceramiczne też można murować na cienkie spoiny!! Polecam poczytać sobie o systemie DRYFIX uśmiech
  • maks12345 19 sie 2014, 22:46     (ostatnio zmieniony przez autora 2 wrz 2014, 10:13, w całości zmieniany 1 raz)
    Najlepiej skontaktuj się z jakimś fachowcem. Ja konsultowałem się z fachowcami cemexu odnośnie budowy magazynu i na pewno przy budowie domu itp podpowiedzą Ci co najlepiej wybrać. Ja korzystałem z promptisu, ale moja inwestycja tego wymagała. Więcej info na http://www.betonnadom.pl/ Pozdrawiam
  • 23 wrz 2014, 14:22
    Jeśli chodzi o [url=http://www.cemex.pl/beton.aspx]beton[/url] to do wyboru do koloru wszystko dostępne jest w Cemex. Mają tam beton najwyższej jakości każdego rodzaju więc najlepiej zapytać się ich specjalistów rezed zakupem.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Następna: sufity napinane