Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Dobra zmywarka, ale niedroga, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Dobra zmywarka, ale niedroga

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Masa 8 cze 2015, 17:36
    @up, a o jakich kompletach konkretnie mówisz? Z tego co czytam na forach to ludzie chwalą zmywarki tej marki, z resztą sam taką mam.
  • Daria05 9 cze 2015, 10:27
    Meggi85 napisał:
    kifonda napisał:zmywarka to nie jest tani sprzęt, ale są droższe i tańsze i nie zawsze te tańsze są dużo gorsze. Po prostu trzeba wiedzieć jak wybrać.
    Prawda jest taka ze zmywarka zmywarce nie jest równa i czasem pozornie dwa takie same sprzęty są od siebie o niebo inne. Niestety warto się tym zainteresować przed zakupem a nie potem sie denerwowac ze sasiadka to ma cos czego ja nie mam a bym chciała miec uśmiech Ja w tym Electroluxie na 15 kompletów mam wszystko to czego potrzebowałam i za te dodatkowe funkcje byłam w stanie zaplacić. Oczywiście, że mogłam wziąć inny model i zapłaciłabym mniej, ale nie byłaby już ta zmywarka tak wypasiona jak moja uśmiech
    Dużo w tym prawdy, ale nie całej. Najtańsze sprzęty (nie tylko zmywarki) mają jedną wadę - są mniej ekonomiczne niż te nieco droższe. Zazwyczaj zakup droższy choćby o 100 czy 200 zł w ciągu kilku lat użytkowania zwróci się w rachunkach z nawiązką. A dodatkowe funkcje, wygląd to oczywiście również bardzo ważna rzecz.
  • akbar 14 cze 2015, 8:42
    Ja niedawno kupiłem sobie zmywarkę wybrałem ją po przeczytaniu poradnika , http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-zmywarke/357/ , jestem zadowolony z wyboru zmywarka jest dobrej jakości i spełnia moje oczekiwania.
  • partner52 15 cze 2015, 16:47
    Ciężko połączyć takie dwie opcjeuśmiech
  • szarlottka 16 cze 2015, 7:55
    Ja wczoraj odkryłam ciekawą promocję na http://www.mixmedia.pl/amica-kup-zestaw-odbierz-gratis,s-515 Właśnie jestem w trakcie urządzania mieszkania i chyba z niej skorzystam. Kupując 2,3 lub 4 dowolne produkty inne - wartościowe - dostanie się gratis. Czy ktoś z was brał już w tym udział?
  • koonik 16 cze 2015, 9:20
    Dobra zmywarka potrafi naprawdę sporo kosztować
  • jarzebina 16 cze 2015, 9:56
    Masa napisał:@up, a o jakich kompletach konkretnie mówisz? Z tego co czytam na forach to ludzie chwalą zmywarki tej marki, z resztą sam taką mam.
    "komplet" pojęcie względne, raczej tutaj chodzi o pojemność ogólnie, electrolux ma zmywarki na 15 kompletów, ale z zewnątrz mające normalne wymiary, jak zmywarki mieszczące 12 kompletów.
  • kieta 17 cze 2015, 11:51
    I co udało się wybrać?
  • Meggi85 24 cze 2015, 7:18
    Daria05 napisał:Dużo w tym prawdy, ale nie całej. Najtańsze sprzęty (nie tylko zmywarki) mają jedną wadę - są mniej ekonomiczne niż te nieco droższe. Zazwyczaj zakup droższy choćby o 100 czy 200 zł w ciągu kilku lat użytkowania zwróci się w rachunkach z nawiązką. A dodatkowe funkcje, wygląd to oczywiście również bardzo ważna rzecz.
    Ale nie rozumiem dlaczego piszesz ze w mojej wypowiedzi nie ma całej prawdy? Też zgadzam się z tym, że nowsze modele, które są nieco droższe potrafią być bardziej ekonomiczne, ale to też zależy. Tak jak ja mam tego Electroluxa na 15 kompletów to jest logiczne, że użytowanie jest droższe niż takiej zmywarki która ma 10 kompletów, ale coś kosztem czegoś. Dla mnie taka moja wygoda była warta więcej przymrużenie oka
  • Daria05 24 cze 2015, 10:36
    Meggi85 napisał:[
    Ale nie rozumiem dlaczego piszesz ze w mojej wypowiedzi nie ma całej prawdy? Też zgadzam się z tym, że nowsze modele, które są nieco droższe potrafią być bardziej ekonomiczne, ale to też zależy. Tak jak ja mam tego Electroluxa na 15 kompletów to jest logiczne, że użytowanie jest droższe niż takiej zmywarki która ma 10 kompletów, ale coś kosztem czegoś. Dla mnie taka moja wygoda była warta więcej przymrużenie oka
    Chodzi o to, że należy uwzględnić również postęp, czyli jeżeli porównujesz dwa modele zmywarki (lub inne AGD / RTV) tego samego producenta, o takim samym wsadzie (np. 15 kompletów), to starszy model zazwyczaj będzie mniej ekonomiczny.
    Choć bywa i tak, że jakiś model cieszy się taką popularnością, że bywa produkowany i sprzedawany przez dobre kilka lat. Czasem oczywiście wprowadzane są jakieś drobne modyfikacje lub nie.
    W pozostałej części zgadzam się z Twoimi wcześniejszymi wypowiedziami.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum