Właśnie przeglądam domy parterowe w sieci - bardzo mi się podobają. Zastanawiam się tylko, czy z praktycznego punktu widzenia nie lepszy byłby dom piętrowy. Jak sądzicie?
Dom piętrowy stwarza znacznie większe możliwości. Takie schody możesz mieć wyłącznie w piętrowym domku, podobnie jak wiele innych elementów. Lepiej od razu zdecydować się na piętro, niż później remontować.
Wszystko zależy jaką działką dysponujesz. Jeśli jeszcze nie masz, to masz łatwiejsze zadanie.
Dom parterowy zajmuje niestety większą część działki i jak taki chcesz stawiać to musisz się z tym liczyć. Jeśli chodzi o cenę takiego i takiego, to ciężko stwierdzić. Najlepiej wejść np na stronę pracowni MG Projekt i przyjrzeć się bliżej. Obok każdego projektu mają równiez podaną cenę szacowaną za realizację, więc bedziesz wiedział gdzie mniej wiecej się poruszzać
Zawsze byłem zwolennikiem domów piętrowych, w teorii mają więcej przestrzeni i wszystko jakoś da się pomieścić. Przymierzam się teraz do budowy domu i nie wiem co zrobić, przeglądałem różne projekty i Bursztyn z MG Projekt bardzo mi się spodobał. Jest parterowy ale jak wygląda! Może ktoś ze zwolenników parteru już go budował i może powiedzieć coś więcej?
Lepiej piętrowy... Żeby zorganizować taki pokoi dziecka naprawdę trzeba dysponować potężną powierzchnią. Zresztą lepiej od razu zainwestować w duży domek, niż później robić sobie problem z rozbudową.