Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Dom piętrowy czy parterowy?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Dom piętrowy czy parterowy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • smalcik 2 paź 2012, 11:02
    Lepiej piętrowy. Jest łatwiejszy w urządzeniu i w eksploatacji uśmiech
  • zylek 2 paź 2012, 14:43
    Ale akurat Twoje argumenty kompletnie nie mają uzasadnienia.
    Domek piętrowy ok, ale tylko ze względu na powierzchnię, bo pracy, sprzątania itp. to przy nim jest bez porównania więcej.
  • wsx4321 11 paź 2012, 14:07
    Zdecydowanie parterowy, chociażby z tego powodu że jest tańszy do ogrzania.
  • mermer 7 cze 2013, 22:41
    Mi osobiście bardziej podobają się domy piętrowe. Zawsze możesz je nowocześnie wykończyć. Np. jeśli zaplanujesz zrobić dom przestrzenny to wybierz wszystkie rzeczy w nim duże. A schody zrób w firmie Schody Studio.
  • lonexy 12 cze 2013, 12:50
    To zależy czy o takiej samej, czy innej powierzchni użytkowej, bo w przypadku takich samych powierzchni dom piętrowy będzie trochę tańszy ze względu na mniejsze pokrycie dachu, który jest stosunkowo drogim elementem domów jednorodzinnych. A tak poza tym jak to w życiu bywa, jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
  • emgielka 17 cze 2013, 21:20
    Osobiście wole parterowy ale z piwnicą dobrze zagospodarowana .
  • maverick88 27 cze 2013, 11:56
    W ostatnim czasie interesowałam się wyceną nieruchomości, ponieważ była mi potrzebna profesjonalna usługa . Zależało mi na naprawdę dobrym systemie i znalazłam taki, który zadowoli najbardziej wybrednych
  • karol_557 9 lip 2013, 9:15
    Ja proponuję domek kanadyjski. Tu znajdziesz świetne projekty
  • Edmund22 13 lip 2013, 14:42
    Ze względu na ilość miejsca to piętrowy jest najlepszy, jednakże parterowy jest lepszy w utrzymaniu. Skoro jednak budować parterowy to można w sumie zamieszkać w bloku, na jedno wyjdzie. Ja mam trzy piętra i co sobotę ściereczka w dłoń i lecimy trzy kondygnacje. Wiecie jak to rewelacyjnie wpływa na kondycję?
  • zylek 5 mar 2014, 14:46
    Zdecydowanie piętrowy - większe możliwości aranżacji. Warto mieć schody z drewna - to odmienia całą nieruchomość, oczywiście o ile nie macie małych dzieci. Domek piętrowy to piękna sprawa, po wstawieniu do naszego schodów Prudlika całość wyglądała po prostu genialnie, marzyliśmy o takim domku!
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: Panele do salonu
Następna: Stara wanna