Ale akurat Twoje argumenty kompletnie nie mają uzasadnienia.
Domek piętrowy ok, ale tylko ze względu na powierzchnię, bo pracy, sprzątania itp. to przy nim jest bez porównania więcej.
Mi osobiście bardziej podobają się domy piętrowe. Zawsze możesz je nowocześnie wykończyć. Np. jeśli zaplanujesz zrobić dom przestrzenny to wybierz wszystkie rzeczy w nim duże. A schody zrób w firmie Schody Studio.
To zależy czy o takiej samej, czy innej powierzchni użytkowej, bo w przypadku takich samych powierzchni dom piętrowy będzie trochę tańszy ze względu na mniejsze pokrycie dachu, który jest stosunkowo drogim elementem domów jednorodzinnych. A tak poza tym jak to w życiu bywa, jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
W ostatnim czasie interesowałam się wyceną nieruchomości, ponieważ była mi potrzebna profesjonalna usługa . Zależało mi na naprawdę dobrym systemie i znalazłam taki, który zadowoli najbardziej wybrednych
Ze względu na ilość miejsca to piętrowy jest najlepszy, jednakże parterowy jest lepszy w utrzymaniu. Skoro jednak budować parterowy to można w sumie zamieszkać w bloku, na jedno wyjdzie. Ja mam trzy piętra i co sobotę ściereczka w dłoń i lecimy trzy kondygnacje. Wiecie jak to rewelacyjnie wpływa na kondycję?
Zdecydowanie piętrowy - większe możliwości aranżacji. Warto mieć schody z drewna - to odmienia całą nieruchomość, oczywiście o ile nie macie małych dzieci. Domek piętrowy to piękna sprawa, po wstawieniu do naszego schodów Prudlika całość wyglądała po prostu genialnie, marzyliśmy o takim domku!