Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Gładź spachlowa - jaka?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Gładź spachlowa - jaka?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • papaj4910 16 gru 2010, 17:51
    Witam,każdy ma jakieś swoje sprawdzone materiały,ja proponowałbym,mp 75,wylizakować,a następnie megaron finisch,dobry w szpachlowaniu i obróbce,polecam i pozdrawiam
    uśmiech
  • zetbud 22 gru 2010, 9:29
    Witam!Ja proponuje na pierwszy raz szpachlowania gips szpachlowy nida a póżniej dwa razy nida finisz(gładż).Nie polecam cekol a na pewno nie gipsar.Pozdrawiam
  • marekmaz 28 sty 2011, 9:45
    Aby wyrównać porowatość ścian proponuję:
    Gips szpachlowy "stabil start"
    a następnie gładz stabil - pg41
  • monika04 28 sty 2011, 21:43
    czytam te wszystkie wasz wypowiedzi i wielki uśmiech słyszeliście o STABILU język
  • grandtech 30 sty 2011, 16:23
    monika04 napisał:czytam te wszystkie wasz wypowiedzi i wielki uśmiech słyszeliście o STABILU język
    Słyszeliśmy i co? daje radę jak każdy dobry gips.
    Szpachlarza trzeba dobrego i z jajem a nie wyszukanych gipsów.
    I ceny odpowiedniej żeby szpachlarz miał czas przyłożyć się do roboty a nie wiadro, łopata i heja na metry bo płacą 13zł.
  • amadeo24 23 lut 2011, 17:31
    grandtech napisał:
    monika04 napisał:czytam te wszystkie wasz wypowiedzi i wielki uśmiech słyszeliście o STABILU język
    Słyszeliśmy i co? daje radę jak każdy dobry gips.
    Szpachlarza trzeba dobrego i z jajem a nie wyszukanych gipsów.
    I ceny odpowiedniej żeby szpachlarz miał czas przyłożyć się do roboty a nie wiadro, łopata i heja na metry bo płacą 13zł.
  • borowiec 11 mar 2011, 22:22
    również polecam STABIL wlasnie skończyłem szpachlowac u siebie. jest rewelacyjna i godna polecenia. Idealnie sie rozprowadza, nie ciagnie sie jak w przypadku tańszych gipsow. odradzam megaron, z wlasnego doswiadczenia jak "przesiadłem" sie z megaronu na stabil, no to jak niebo a ziemiauśmiech
  • expert_job 12 mar 2011, 11:52     (ostatnio zmieniony przez autora 12 mar 2011, 11:52, w całości zmieniany 1 raz)
    jako podkład polecam semin ce-86 koszt ok 110zł/25kg a jako gładź franspol koszt ok 40zł/25kg
    sprawdzony system i na długie lata z gotowych mas finish moge polecić joint compoud lub shetroocka - RESZTY SYSTEMÓW NIE KOMENTUJE ALE CHYBA WSZYSTKO CO JEST NA RYNKU JUŻ WYPRÓBOWAŁEM uśmiech I TEN SYSTEM JEST NAJLEPSZY PÓKI CO
  • grandtech 12 mar 2011, 15:53     (ostatnio zmieniony przez autora 12 mar 2011, 16:00, w całości zmieniany 2 razy)
    expert_job napisał:jako podkład polecam semin ce-86 koszt ok 110zł/25kg a jako gładź franspol koszt ok 40zł/25kg
    sprawdzony system i na długie lata z gotowych mas finish moge polecić joint compoud lub shetroocka - RESZTY SYSTEMÓW NIE KOMENTUJE ALE CHYBA WSZYSTKO CO JEST NA RYNKU JUŻ WYPRÓBOWAŁEM uśmiech I TEN SYSTEM JEST NAJLEPSZY PÓKI CO
    Według Ciebie najlepszy a ktoś za chwilę napisze że nida jest najlepsza i będzie jazda przez tydzień.Dla każdego co innego jest najlepsze więc nie narzucaj swojego zdania. Z tym CHYBA to trafiłeś celnie.Wielu już pisało że robili wszystkim a pękali przy specyficznych masach nie wiedząc nawet że istnieją.
    Tak dla ciekawości system LH, LF lub LW Flugera znasz?
    Ewentualnie którąś z mas Pufasa?
    Te masy co poleciłeś - zgoda są bardzo dobre i przy tym pozostańmy.
  • konto_usuniete_201305 18 mar 2011, 9:59
    expert_job napisał:jako podkład polecam semin ce-86 koszt ok 110zł/25kg a jako gładź franspol koszt ok 40zł/25kg
    Witam brzmi tekst jak oferta handlowa , pozdrawiam experta. Tak jak 17 lat temat z gipsem zaczynałem to szpachlowaliśmy szaraczkiem doliny nidy na pierwszy raz zwilżaliśmy ścianę potem gipsar i oczywiście papier ścierny małej gradacji rzadko siatka, to był jedyny system na tamte czasy potem rynek zasypał się różnymi produktami , z dobrych co pamiętam byl w 19 kg wiaderkach gotowa masa master mas ,nie zawierał gipsu tylko jakieś minerały, nawet znośny w szlifowaniu .Od tamtej pory rynek polski został zasypany nowościami tak naprawdę staliśmy się wszyscy ekspertami na próbach i błędach. Proponuje nająć jakąś firmę do wygładzenia ścian z malowaniem tak jak przedmówcy fachowcy każdy ma jakiś sprawdzony sposób w którym dobrze się czuje ,zrobi pan/ sam to poleci później na forum tekst pęcherze na ścianie przy malowaniu lub coś w tym stylu Radził bym nie zaprzątać sobie głowy tylko wynająć firmę pozdrawiam
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum