monika04 napisał:czytam te wszystkie wasz wypowiedzi i słyszeliście o STABILUSłyszeliśmy i co? daje radę jak każdy dobry gips.
grandtech napisał:monika04 napisał:czytam te wszystkie wasz wypowiedzi i słyszeliście o STABILUSłyszeliśmy i co? daje radę jak każdy dobry gips.
Szpachlarza trzeba dobrego i z jajem a nie wyszukanych gipsów.
I ceny odpowiedniej żeby szpachlarz miał czas przyłożyć się do roboty a nie wiadro, łopata i heja na metry bo płacą 13zł.
expert_job napisał:jako podkład polecam semin ce-86 koszt ok 110zł/25kg a jako gładź franspol koszt ok 40zł/25kgWedług Ciebie najlepszy a ktoś za chwilę napisze że nida jest najlepsza i będzie jazda przez tydzień.Dla każdego co innego jest najlepsze więc nie narzucaj swojego zdania. Z tym CHYBA to trafiłeś celnie.Wielu już pisało że robili wszystkim a pękali przy specyficznych masach nie wiedząc nawet że istnieją.
sprawdzony system i na długie lata z gotowych mas finish moge polecić joint compoud lub shetroocka - RESZTY SYSTEMÓW NIE KOMENTUJE ALE CHYBA WSZYSTKO CO JEST NA RYNKU JUŻ WYPRÓBOWAŁEM I TEN SYSTEM JEST NAJLEPSZY PÓKI CO
expert_job napisał:jako podkład polecam semin ce-86 koszt ok 110zł/25kg a jako gładź franspol koszt ok 40zł/25kgWitam brzmi tekst jak oferta handlowa , pozdrawiam experta. Tak jak 17 lat temat z gipsem zaczynałem to szpachlowaliśmy szaraczkiem doliny nidy na pierwszy raz zwilżaliśmy ścianę potem gipsar i oczywiście papier ścierny małej gradacji rzadko siatka, to był jedyny system na tamte czasy potem rynek zasypał się różnymi produktami , z dobrych co pamiętam byl w 19 kg wiaderkach gotowa masa master mas ,nie zawierał gipsu tylko jakieś minerały, nawet znośny w szlifowaniu .Od tamtej pory rynek polski został zasypany nowościami tak naprawdę staliśmy się wszyscy ekspertami na próbach i błędach. Proponuje nająć jakąś firmę do wygładzenia ścian z malowaniem tak jak przedmówcy fachowcy każdy ma jakiś sprawdzony sposób w którym dobrze się czuje ,zrobi pan/ sam to poleci później na forum tekst pęcherze na ścianie przy malowaniu lub coś w tym stylu Radził bym nie zaprzątać sobie głowy tylko wynająć firmę pozdrawiam
sprawdzony system i na długie lata z gotowych mas finish moge polecić joint compoud lub shetroocka - RESZTY SYSTEMÓW NIE KOMENTUJE ALE CHYBA WSZYSTKO CO JEST NA RYNKU JUŻ WYPRÓBOWAŁEM I TEN SYSTEM JEST NAJLEPSZY PÓKI CO