caipirinha napisał:Mam plastikowe okna, te gumowe uszczelki oryginalne są już stare i sparciałe. Musimy je jakoś uszczelnić zanim zrobi się naprawdę zimno, bo już teraz czuć jak wieje przez te okna... Czy znacie jakieś sposoby jak to można zrobić?Proszę znaleźć gdzieś w pana okolicy firmę produkującą okna lub hurtownie z okuciami do okien ,tam pan kupi uszczelkę do ramy na metry za grosze .pozdrawiam
caipirinha napisał:W naszych właśnie chyba nie da się tego zrobić To są stare okna i chyba niespecjalnie najlepszej jakościWitam jak najbardziej da się z każdej ramy po prostu przyschły wyjątkiem są skrzydła tam profil jest cięty i zgrzewany razem z uszczelką ,pozdrawiam
a czy te uszczelki co przez producenta są wmontowane w okno to można usunąć i wymienić? Przyglądałam się temu i chyba nie bardzo...
Filiposlaw napisał:Ja też właśnie szukam odpowiedzi na podobny problem, bo mam okno balkonowe, moim zdaniem złej konstrukcji, bo ma tylko dwa zawiasy i między góra a dołem po prostu nie przylega do framugi Coś mi się zdaje, że potrzebuję grubej uszczelki. Chyba tylko to może rozwiązać problem.Witam panie Filiposlaw prawdopodobnie to okucie w środku ramy odpycha panu skrzydło proszę się uważnie przyjrzeć przy zamykaniu ,wymiana uszczelki na grubsza nic nie da ,bo pan w ogóle skrzydła nie zamknie .pozdrawiam