Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jak wybrać odpowiedni dom?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wybrać odpowiedni dom?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Katyya 24 kwi 2012, 14:49     (ostatnio zmieniony przez autora 24 kwi 2012, 14:49, w całości zmieniany 1 raz)
    Aquarella napisał:A jaki według Was może być koszt budowy małego prostego domu? Takiego o powierzchni ok. 50 m kwadratowych?
    To zależy czego od domu wymagasz. 50m2 ma chyba Sosenka z MG Projektu - Sosenka. Koszt realizacji pod klucz to 113 tys. więc niewielki.
    Ma to być dom całoroczny czy może letniskowy? MG ma też wiele fajnych domków drewnianych w podobnej cenie

caipirinha napisał:Orientujecie się forumowicze drodzy czy jak się wybiera projekt w firmie architektonicznej to doradzają jaki powinien być? A może od Was dowiem się na co zwrócić uwagę przy wyborze?
    Zapraszam tutaj jest wiele pomocnych artykułów. Wiele rzeczy się dowiedziałam i naprawdę pomaga przy wyborze projektu.
    Sama właśnie wybieram, więc jestem w temacie, zdecydowaliśmy sie ostatecznie na projekt z pracowni MG Projekt.
  • paramumik 7 maj 2012, 10:53
    Piszecie o wyborze projektu i biura architektonicznego. A przecież trzeba zacząć od działki! Sam zacząłem niedawno szukać małego skrawka ziemi dla siebie. Działki na sprzedaż w świdnicy okazały się bezkonkurencyjne, przynajmniej na terenie Dolnego Śląska, gdzie chciałbym się osiedlić. Ciągle jednak szukam, żeby upewnić się w wyborze. Macie jakieś pomysły?
  • Kas_1a 30 paź 2012, 18:46     (ostatnio zmieniony przez autora 30 paź 2012, 18:47, w całości zmieniany 1 raz)
    Kiedys rozwazalam budowe swojego domu, jednak po podliczeniu kosztow i uwzglednieniu ryzyka zwiazanego z inwestycja zdecydowalam sie na duzo prostsze rozwiazanie i - co zauwazam z perspektywy czasu - lepsze. Zamiast pilnowac ekipy budowlanej i martwic sie o ukryte wady, rosnacy budzet, przedluzajace sie terminy znalazlam dobrego dewelopera - co zajelo mi dluzsza chwile - i nabylam przestronny dom w niskiej cenie od firmy Novum (tu link gdyby ktos szukal ) - okazalo sie to najlepsza inwestycja w zyciu.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: ratunku-mszyce!