Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jaki kupić piekarnik

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jaki kupić piekarnik

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • poli27 21 gru 2012, 17:45
    Doradźcie jaki wybrać piekarnik, czym się kierować przy zakupie, na jakie funkcje zwrócić uwagę?
  • sonique321 27 gru 2012, 15:06
    Osobiście nie polecam piekarników gazowych, miałam porównanie między elektrycznym a gazowym i zdecydowanie lepiej mi się piekło w elektrycznym. Gazowyy niestety podgrzewa przede wszystkim z dołu, nie posiada również termoobiegu. Dodatkowo podczas sprawdzania/przewracania itp istnieje możliwość poparzenia/podpalenia ścierki- trzeba wybitnie uważać. Po nagrzaniu się i wyłączeniu, nie chciał się zapalać od razu.
  • Elegia 28 gru 2012, 21:44
    A czy w przypadku piekarników istnieje jakiś próg cenowy, od którego mogłabym się spodziewać czegoś bardziej porządnego? Słyszałam, że w przypadku piekarników warto zainwestować więcej, bo w tym przypadku cena się zwraca. Dodam, że chodzi mi o jakiś nowoczesny sprzęt, a także wielofunkcyjny.
  • Jol-anta 12 sty 2013, 16:47
    Miałam i taki i taki. Zdecydowanie sprawniej piecze mi się w elektrycznym.
  • szomber 13 sty 2013, 13:38
    Hmm jak nowoczesny to proponuje integra smart, oczywiscie elektryczny, bo tylko taki piekarnik jest wygodny w obsłudze..
  • Chaotic 31 sty 2013, 17:55
    Chodzi o to sterowanie dotykowe? To ułatwia obslugę? Pytam, bo jestem czymś takim zainteresowana, ale też nie do końca wiem, z czym to się je uśmiech
  • jarzynka 4 lut 2013, 16:02
    Elegia napisał:A czy w przypadku piekarników istnieje jakiś próg cenowy, od którego mogłabym się spodziewać czegoś bardziej porządnego? Słyszałam, że w przypadku piekarników warto zainwestować więcej, bo w tym przypadku cena się zwraca. Dodam, że chodzi mi o jakiś nowoczesny sprzęt, a także wielofunkcyjny.
    Ja w swojej kuchni mam piekarnik Whirlpool. Mój posiada tzw. system 6-ty zmysł, tzn. że za pomocą czujników temperatury i wilgotności dopasowuje czas gotowania i kontroluje cały cykl pieczenia. Poza tym jest naprawdę wielofunkcyjny i można go czyścić bez użycia detergentów.
  • szeptem 8 lut 2013, 13:33     (ostatnio zmieniony przez autora 8 lut 2013, 13:34, w całości zmieniany 1 raz)
    Pewnie dla każdego co innego. Wybór sprzętu trzeba zacząć przede wszystkim od jasnego sprecyzowania oczekiwań. Dla mnie istotna była pyroliza, dzięki której utrzymanie piekarnika w czystości nie stanowi żadnego problemu. Zależało mi na tym by miał bezpieczną szybę, która nie nagrzewa się do wysokiej temperatury. Istotne było zużycie prądu i możliwość pieczenia w niskich temperaturach. A i jeszcze grill. Ostatecznie wybrałam ten pierwszy od góry i óki co nie żałuję wyboru, a już nie jedno pieczenie, grillowanie i rozmrażanie za mną.
  • szomber 11 lut 2013, 18:21
    Chaotic napisał:Chodzi o to sterowanie dotykowe? To ułatwia obslugę? Pytam, bo jestem czymś takim zainteresowana, ale też nie do końca wiem, z czym to się je uśmiech
    Bardzo ułatwia, masz wgrane przepisy, poza tym sterujesz piekarnikiem tak jak smartfonem
  • Jol-anta 17 lut 2013, 17:57
    Super! Lubię nowoczesne rozwiązania.
1 2 3 z 3  
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum