Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Meble do pokoju dziecka - co istotne?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Meble do pokoju dziecka - co istotne?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • jarzebina 28 sty 2014, 17:26
    widziałam gdzieś materiał na temat dobrego krzesła, więc wiedziałam, że umożliwia tak zwane siedzenie ergonomiczne, aktywne, można się na nim odchylać bez obaw zarówno o krzesło, jak i o plecy przymrużenie oka
  • Meblonista 6 lut 2014, 9:46
    Oprócz pojemnych ścian, odpowiedniego łóżka z bardzo wygodnym materacem liczy się przede wszystkim biurko i krzesło. Biurko może być różnej wysokości, ale to krzesło z możliwością ustalania wysokości będzie powodowało wygodę dziecka. Oprócz tego warto kupić kilka [url=http://www.meblonista.pl/pl/offer/oferta/krzesla-taborety-pufy/pufa-space.html]puf[/url]. Można postawić je jedna na drugiej w odpowiednim miejscu i nie tracić przestrzeni. Kiedy do dziecka przyjdą goście, mamy pełno małych siedzeń, które nie zagracają pomieszczenia wielki uśmiech
  • anna80 18 lut 2014, 13:04
    Tu są ciekawe aranżacje pokoi dla dzieci - mogą posłużyć za inspirację.
  • Sparhawk 18 lut 2014, 13:55     (ostatnio zmieniony przez autora 21 lut 2014, 13:53, w całości zmieniany 1 raz)
    a co sądzicie o samodzielnym pomalowaniu ścian w kolorowe wzory np. za pomocą szablonów?

http://cuppon.pl/krakow

• Meblonista 24 lut 2014, 16:50
    Sparhawk napisał:a co sądzicie o samodzielnym pomalowaniu ścian w kolorowe wzory np. za pomocą szablonów?

http://cuppon.pl/krakow
    Wg mnie jest to bardzo fajna sprawa. Sama wycięłam i pomalowałam swój pokój wg szablonu.
    Bardzo fajny efekt!
  • stobejczyk 3 mar 2014, 2:39
    Ściany można pomalować, pod warunkiem, że nie będą prowokowały dzieci do tego, żeby coś domalować. Wrócę jednak do tego na czym dzieci powinny siedzieć przy biurku. Dziecko powinno siedzieć przy biurku prosto, mieć proste plecy nogami dotykać podłogi. Warto więc zajrzeć do Centrumkrzeseł.pl i dobrać odpowiednie krzesło do wieku i wzrostu dziecka.
  • awa88 7 mar 2014, 10:41
    ja lubię styl skandynawski, także jeśli mowa o pokoju dziecięcym. Liczy się prostota i funkcjonalność, a w tym przypadku także bezpieczeństwo dziecka uśmiech Meble w takim stylu można znaleźć zarówno w internetowych salonach meblowych, specjalizujących się w skandynawskim designie --> zob. Nordic Design. Można także wykonać je na zamówienie w pracowniach projektowych. Fajnie także by było zamówić meble wprost od Szwedów czy Norwegów, jednak tu ceny mogą być wygórowane. niemniej jednak, bardzo polecam!
  • konto_usuniete_415600 18 sie 2014, 16:36
    - wpis usunięty przez moderatora -
  • PaulinaK85 25 sie 2014, 12:32
    @katarzynag8, ja myślę, że to zależy od dzieci, tzn. jeśli masz BAAARDZO aktywne dzieciaki, to łóżko piętrowe może być ryzykowne - może się wiązać z mniejszymi i większymi urazami. Poza tym, tak jak wspomniałaś, mogą pojawić się spory. Ale to już kwestia indywidualna, na pewno zakup musisz dobrze przemyśleć i uwzględnić usposobienie dzieci. Może też spytaj je co o tym sądzą? Jeśli od razu zaczną się wykłócać, kto bierze górę, to chyba sprawa jasna przymrużenie oka Albo w ogóle nie będą zainteresowane.
    @awa88, ooo, widzisz, ja też bardzo lubię meble skandynawskie uśmiech Moja córka jeszcze jest w takim wieku, że większość czasu poświęca na malowanie, rysowanie i inne prace manualne, szukałam więc dla niej dużego, wygodnego stolika. Według mnie to rzecz dość istotna w pokoju dziecięcym, zwłaszcza, gdy jeszcze nie spędzają całych dni przy typowym biurku nad szkolnymi zadaniami. Szperałam, szperałam i trafiłam na takie cudo: [url=http://ikershop.com/pl/m04/184-stolmaplem04.html]Stół MAPLE - M04 - fioletowy[/url] Zauroczył mnie totalnie uśmiech Świetny, nowoczesny design, a sama konstrukcja okazała się bardzo stabilna. Do kompletu można kupić krzesła w tej samej kolorystyce i stylistyce. No i zamawiając przez internet można naprawdę sporo zaoszczędzić, a zakup jest na długie lata, bo i w pokoju nastolatka myślę, że sprawdzi się bardzo dobrze. Bo o tym też warto myśleć, inwestując w pokój dziecięcy.
  • hanka100 27 sie 2014, 13:41
    A w jakim wieku jest dziecko? Bo trochę inaczej się dla niemowlaka kupuje, inaczej dla szkolniaka. Generalnie nie ważne jaki wiek to powinnaś wybierać jednak te meble albo z certyfikatami (trochę kosztują) albo od sprawdzonego producenta, który nie używa szkodliwych składników. Wpisz sobie w google UROK DREWNA. To jest taki polski sklep z meblami z litego drewna sosnowego i bukowego i oni właśnie używają ekologicznych i hipoalergicznych materiałów.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum