autor napisał:
konto_usuniete_201305 napisał:STYROPUR-ELEWACJE napisał:Jeśli chodzi o listwy cokołowe to w każdym systemie nie nadają się do użytku są wykonane ze zbyt ciękiej stali ,powodują potem oberwania i nie trzymają lini na długości całego cokołu w rezultacie i tak potem trzeba na nowo narożnikować,ja na życzenie klienta sam robię cokoły na giętarce z grupszej stali ale to kosztuje exstra,a swoją drogą cokuł służy w systemie jako okapnik wody.
DO freshuser
Z całym szacunkiem panie wykonawco ,proszę nie pisać bzdur.To ze panu wiszą listwy to jest pana wina niedbałość ,Słyszał pan może o listwach aluminiowych ,lub z tworzywa ,myślę że nie.Jestem strasznie ciekawy jak wyglądają pana listwy startowe gięte z blachy za dopłatą i jaką mają długość, jak te cacko trzyma linie i odprowadza wodę, ile razy w roku trzeba myć cokół z rdzy ,żenada
witam wszystkich,ja akurat zajmuję się izolacjami w starych obiektach budowlanych,izolacje poziome,pionowe,byłem nie raz w budynku bardzo starym no i był ocieplony ładna elewacja itd.Wiecie jak jechało w środku grzybami.Okazało się że budynek nie został izolowany przed podciąganiem wilgoci z gruntu.W środku na ścianach na wysokości ok.30 cm.wychodziła wilgoć,wykonałem odwiert w ścianie a tam urobek mokry,i takie ludzie błędy robią zaczynając coś od innej strony .Koszty potem wzrastają uważajcie na wszystko pzdr.Jacek Rosiński