wojtek23 napisał:Od kiedy Atlas Plus jest gruntem? Szanowny panie odwiedzam portal Glazurnicy.pl ale takich głupot nie wypisuję.pimpek napisał:Płytki kładę na płycie wiórowej. Wczoraj byłem w innym markecie i co ciekawe bez zbędnych pytań inny sprzedawca mi tamten klej od razu odradził. Ale powiedział też o gruncie, o czym tamten z kolei nie zająknął sie ani słowem, a ja pierwszy raz kładłem kafle i zwyczajnie nie wiedziałemSzanowny panie zapraszam Cię do naszego portalu Glazurnicy.pl tam znajdziesz wszelkie pytania i odpowiedzi. a jeśli kleisz na płycie wiórowej to polecam klej atlas plus ale cieniutko posmaruj płyte klejem i poczekaj aż wyschnie i dopiero klej sobie płyteczki..
marbudotex napisał:od razu mozna bylo wziasc fachowca bylo by na pewno taniej i solidnie czyli raz a dobrzeWitam dobry temat tzn plytki na plycie wiorowej.Nie kazdy płytkarz wie jaki klej ma zastosowac .Tyle jest firm ze jak ja widze jak cos jest zrobione to serce mi sie kraje.Ludzie za taki prace nie powinni im placic nawet grosza.
marbudotex napisał:od razu mozna bylo wziasc fachowca bylo by na pewno taniej i solidnie czyli raz a dobrzeWitam dobry temat tzn plytki na plycie wiorowej.Nie kazdy płytkarz wie jaki klej ma zastosowac .Tyle jest firm ze jak ja widze jak cos jest zrobione to serce mi sie kraje.Ludzie za taki prace nie powinni im placic nawet grosza.
pimpek napisał:Proszę o pomoc, dwa dni temu położyłem sobie w domu kafelki i zabieram się do fugowania, a płytki jedna po drugiej odchodzą od podłoża! Po prostu klej nie chwycił, a użyłem elastycznego kleju doradzonego przez sprzedawcę. Nie wiem czy to wina kleju, przeterminowany nie jest bo sprawdziłem. Może zły produkt kupiłem? Jeśli ktoś wie jaka jest przyczyna to proszę o poradę.WITAM KLEJ DOBRY ALE PODŁOŻE NIE BYŁO ZAGRUNTOWANE POZDRAWIAM GRZEGORZ
spiderekludowa napisał:Witam nie ma co się pastwić nad panem ,zawsze jest ten pierwszy raz.Forum jest od tego żeby pomóc. Zacznijmy od tego 1. Podłoże nie morze się uginać ,co byś zastosował płytka odpadnie lub pęknie 2. Płytę zagruntować atlas cerplast lub ct16 ceresitu tz warstwa kontaktowa 3. Łączenia płyt nie mogą pracować względem siebie usztywnić, zatopić pasy siatki z tworzywa sztucznego 4 Jeżeli jest to łazienka stosujemy hydroizolacje producent np: atlas lub sopro, sporo jest tego na rynku wybór należy do pana.5 Kładziemy płytki na klejach elastycznych pod takie podłoże np ceresit 17 ,adesilex p9 ,odradzam panu atlasa plus ,ciężko panu będzie zmyć pomazane płytki klejem .6 fugowanie . pozdrawiampimpek napisał:Proszę o pomoc, dwa dni temu położyłem sobie w domu kafelki i zabieram się do fugowania, a płytki jedna po drugiej odchodzą od podłoża! Po prostu klej nie chwycił, a użyłem elastycznego kleju doradzonego przez sprzedawcę. Nie wiem czy to wina kleju, przeterminowany nie jest bo sprawdziłem. Może zły produkt kupiłem? Jeśli ktoś wie jaka jest przyczyna to proszę o poradę.WITAM KLEJ DOBRY ALE PODŁOŻE NIE BYŁO ZAGRUNTOWANE POZDRAWIAM GRZEGORZ