Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Okna drewniane czy PCV?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Okna drewniane czy PCV?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Promocnik 31 sty 2012, 19:39
    Ja mam okna PVC i jestem z nich zadowolony. Uważam, ze warto postawić na polskiego- sprawdzonego producenta. Wtedy ma się pewność, że będzie to produkt odpowiedniej jakości.
  • samuraj 21 maj 2012, 14:54
    wiecie, ja mam wrażenie, że te okna z PCV są coraz lepsze i nie odbiegają za bardzo od tych drewnianych jeśli chodzi o jakość. Można śmiało w nie inwestować. Jeśli jednak chodzi o producentów to myślę, że jednych z lepszych jest wrocławska firma Okna Wimarol.
  • Kama_Kamilla 18 lip 2012, 0:25
    Dzisiaj zdecydowanie postawiłabym na okna drewniane, być może dlatego że w poprzednim mieszkaniu miałam PCV i mi "parowały" co dość nieestetycznie wyglądało (działo się to zazwyczaj latem, kiedy padał mocny deszcz). Nie będę udawać, że się na tym znam, ale teraz mam okna drewniane i już takiego problemu nie ma. Poza tym wizualnie drewniane też lepiej wypadają :-)
  • Kahaa 3 sie 2012, 12:37
    My mamy okna o bardzo dobrych parametrach termicznych, w okleinie drewnopodobnej. Zamawialiśmy z firmy Sapor. Bardzo fajne i dobrze się sprawują.

Mąż tam się zajmował kwestiami technicznymi, ja oczywiście patrzyłam na wygląd zewnętrzny. przymrużenie oka
  • karolina72 12 paź 2012, 7:44
    zdecydowanie polecam okna PCV, są zdecydowanie łatwiejsze w utrzymaniu.
  • feninger 12 paź 2012, 8:19
    Okna PCV ponieważ są bardziej szczelne od drewnianych i łatwiej się je myje uśmiech

• Vicen 12 paź 2012, 9:44
    Też wolę PCV, łatwiej do nich dobrać sobie jakieś płytki. Wydaję mi się że jak masz drewniane okna to od razu musisz mieć panele albo drewno na podłodze
  • Bostwana 24 sty 2013, 12:59
    Też mam PCV, są wygodniejsze w myciu i ładnie wyglądają. Wymieniałam niedawno dwa skrzydła i kupiłam model na profilu Veka, produkowany przez wielkopolską firmę Sapor. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
  • tgmwroclaw 26 lut 2013, 14:29
    Zdecydowanie okna PCV, mówię to z doświadczenia. Mam takie w nowym domu od 7 lat-złoty dąb, nic się nie dzieje. Natomiast znajomi, którzy zdecydowali się na drewniane w tym samym czasie, muszą je już koniecznie malować, zwłaszcza te po nasłonecznionej stronie, a po malowaniu efekt już nie ten sam, teraz pewnie kupiliby plastikowe.Teraz łączą remonty wnętrz z jednoczesnym malowaniem okien płacz
  • milka13 28 lut 2013, 12:44
    Mam w domu jedne i drugie. Po ok. 10- letnim użytkowaniu wolę zdecydowanie z PCV. Drewniane musiałam już 2 razy malować bo odpryskuje farba.. Z PCV jak na razie się trzymają, chociaż trochę zżółkły . Planuję odświeżyć je w wakacje. Widziałam nową farbę ze śnieżki specjalnie do PCV.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum