Przerabiamy zwykły pokój na salon, potrzebuję nowego telewizora i kino domowe. Nigdy nie maiłem takiego zestawu kina domowego więc nie wiem jakie są najlepsze i rtv'kę na to i na konsolę oraz płyty, bo telewizor zawiśnie na ścianie. Chciałbym jakoś podświetlić ścianę z tv tak aby nie wpłynęło to negatywnie na wyświetlany obraz. Po za tym było tam tylko jedno główne górne oświetlenie, a chciałbym zrobić więcej źródeł światła, czekam na propozycje czy kinkiety czy podwieszać sufit co jest teraz modne. Jeszcze rozmiar tv czy wie ktoś jak obliczyć orientacyjnie rozmiar aby był odpowiedni.
W kwestii sprzętu rtv to najbardziej popularne są telewizory led 43 calowe, myślę, że warto wziąć 3d bo za jakiś czas może zwiększy się liczba nadawanych programów i filmów w tym systemie i będzie dużo frajdy. Jeżeli chodzi o zestaw kina domowego to zestaw 5 plus jeden chyba wypada najlepiej no i blu-ray też już bym brał bo mam wrażenie że za jakiś czas już większość płyt będzie w tym nagrywane i zwykłe dvd może okazać się bezużyteczne
Aby podświetlić telewizor proponuje we wnęce zamontować paski ledowe o delikatnej mocy. Jeżeli chodzi o [url=http://]oświetlenie do salonu[/url] proponuję podwieszany sufit i umieszczenie opraw wbudowywanych owalnych albo prostokątnych. Bardzo dobrze sprawdzają się oprawy wychylne, ponieważ możemy skierować światło tam gdzie tego najbardziej potrzebujemy.
Tydzień temu znalazłem nowe mieszkanie w Poznaniu i przymierzam się powoli do remontu. Zastanawiam się w jaki sposób je urządzić, lubię styl minimalistyczny.