bartosz7389 napisał:mikolaj898 napisał:Generalnie jakość rolet zależy od marki oraz firmy, która je montuje. Jeśli dobrze wybierzemy, to mamy pewność, że będą one nie tylko doskonale wyglądać, ale i chronić nasze pomieszczenie przed słońcem, włamywaczami i utratą ciepła. Ja mam rolety z firmy Roletex i jestem z nich bardzo zadowolony. Początkowo sceptycznie podchodziłem do tego rozwiązania i do tej firmy (żona znalazła ją przypadkowo na necie), ale teraz wiem, że był to strzał w 10! Trochę przesunęli termin montażu i się wkurzyłem, ale dali za to dodatkową gwarancję.A jest na nie jakaś gwarancja?
Z tego co wiem, to mają 5 letnią gwarancję, ale tylko jak dokonujesz regularnych przeglądów. Każdy przegląd to koszt 50zł.
bartosz7389 napisał:50zł to trochę dużo. A bez przeglądów się nie da?Dużo? A ile płacisz za przegląd auta? Wbrew pozorom nie jest to dużo, bo przynajmniej wiesz, że wszystko jest ok i że roleta nie spadnie Ci na głowę A poza tym jak coś się zepsuje to Ci naprawią to, albo wymienią na gwarancji - czyli za darmo
fawor napisał:Znam rodzinę, która zainstalowała sobie rolety antywłamaniowe podnoszone elektrycznie. Otóż, wybuch u nich pożar i dom stał się pułapką. Wysiadła elektryka i nie mogli ich podnieść żeby uciec. Wyszki w końcu przez okno dachowe z małymi dziećmi.Też jestem tego zdania.
Rolety zewnętrzne, owszem ale podciągane i opuszczane ręcznie.