Warto, są już długo na rynku. Ja mam zabudowę wnęki zmontowali mi to, ostatnio mi się kółko zepsuło w drzwiach i dzięki temu ze było z montażem mam na drzwi dożywotnią gwarancje .
Dzieki! sie orientowalem troche i rzeczywiscie firma ma dobre opinie. Tanie to chyba nie jest choc cen nie znalazlem. O wygladzie to niech zona decyduje ale wybor mozliwosci jest.
Zibi to mozna kupic podzesloly od Komandora i samemu zmontowac?
Od Komandora konkretnie nie, ale ta sama firma robi dla Komandora i do sprzedaży detalicznej. Ja to kupuję w specjalistycznym sklepie z akcesoriami do mebli. Mają w wariancie drzwi z lustrem i bez oraz w trzech kolorach, srebrny złoty i oliwka. Najważniejsze w tym wszystkim są: tor jezdny, wózki, prowadnica górna. Reszta czyli skrzynia główna szafy to zwykłe formatki z płyty meblowej łączone przy pomocy wkrętów i trójkątów montażowych. Ja sobie to wymyśliłem tak: Całość zamykana trzema przesuwnymi skrzydłami. Wymiar to: szer 3000mm, wys 2500mm, głębokość 600mm plus grubość prowadnic 75mm.
To chyba da się wyliczyć. Najpierw robisz sobie projekt takiej zabudowy potem rozmawiasz ze stolarzem, jedziesz do tej hurtowni i prosisz o wycenę projektu. Wydaje mi się, że dużo zależy od wielkości szafy, zabudowy. Zorientuj się na jaki czas i czy dostajesz gwarancję na elementy z hurtowni, z tego co pamiętam to Komandor daje gwarancje na kilka lat.