Favore.plForumSamochody, usługi transportowe

Benzyna 98 czy 95?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Benzyna 98 czy 95?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • ajan 7 wrz 2010, 10:29
    Ja kiedy wsiadam do samochodu, to zazwyczaj stoję w korkach. Osiągi samochodu nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia. W związku z tym będę tankować taniutką 95-ę. Wy jeśli chcecie, możecie dalej dofinansowywać wielkie korporacje paliwowe.
  • esko 7 wrz 2010, 11:12
    Ja na szczęście nie mam takiego dylematu, ponieważ już kilka lat temu zamontowałem instalację gazową w moim wozie wielki uśmiech
  • basior 7 wrz 2010, 13:43
    Czy przypadkiem paliwo o wyższej liczbie oktanowej nie spala się z zasady wolniej od paliwa, które ma tę liczbę mniejszą? Idąc dalej, paliwo, które spala się wolniej, zdąży dostarczyć mniejszą ilość energii do naszego silnika. Więc jak to jest z tymi osiągami przebiegły
  • speed_devil 7 wrz 2010, 15:02
    Dlatego właśnie jeśli chcemy, aby nasze auto było szybciejsze, powinniśmy stosować mieszanki typu v-power wielki uśmiech
  • balinka 7 wrz 2010, 18:05
    Odkąd pamiętam tankuję 95. Będę tankować tą benzynę dalej, chyba że zmienię samochód na taki z silnikiem diesla przymrużenie oka
  • just_jack 7 wrz 2010, 19:19
    Chyba dzisiaj sprawdzę jaką wachę powinienem lać do mojego forda. Może naprawdę warto, sprawdzić jak będzie się sprawować mój silniczek na innym rodzaju paliwa przebiegły
  • decybel 7 wrz 2010, 19:50
    98 czy 95? Wszystko zależy od tego jaki masz samochód. Do niektórych wozów po prostu nie opłaca się lać benzyny wysokooktanowej!
  • dunka 7 wrz 2010, 20:44
    Ja tankuję 95, bo zawsze tankowałam ten rodzaj benzyny. Mój tata też tankował 95 wielki uśmiech
Samochody, usługi transportowe - dyskusje na forum