Favore.plForumSamochody, usługi transportowe

Wyższe kary za rozmowy przez telefon, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Wyższe kary za rozmowy przez telefon

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Hammer 18 wrz 2011, 11:18
    Ja pamiętam głupiego ojca który urządził kulig. Podczepił saki do samochodu, dziecko spadło i udzerzyło w inny samochód. Zginęło na miejscu jak pamiętam. Taka głupota została później ukarana tym, że wprowadzili 5 pkt za takie zabawy.
    Podejrzewam, że zwiększą punkty w tych przypadkach, gdzie jest najwyższa wypadkowość.
  • LPG 18 wrz 2011, 11:50
    Ja słyszałem też o tych pomysłach naszej władzy i akurat je popieram tylko aby nie przerodziło się to w polowanie na czarownice.
    Punkty karne mają być za przewożenie dziecka bez fotelika - 6 pkt.

Wyprzedzanie na przejściu dla pieszych - 10 pkt. Tu bym od razu zabierał prawo jazdy, bo ja też przechodzę na pasach i nie chciałbym być stuknięty przez jakiegoś durnia!

Zakrywanie tablic rejestracyjnych - 3 lub 2 pkt.

Tyle słyszałem.
  • Basia26 18 wrz 2011, 12:49
    Z tym wyprzedzaniem to zmora. ostatnio na przejściu zatrzymał się autobus przy chodniku. Zaczęłam przechodzić i kiedy była przy końcu autobusu wychyliłam się aby zobaczyć czy coś nie jedzie po drugim pasie. A tu ciach przede mną jak wariat przejechał samochód. Gdybym dalej przechodziła przez przejście to zabiłby mnie. Nawet przed przejściem nie zwolnił drań. Takich powinno się karać ale nie tylko punktami tylko mandatami po kilka tysięcy złotych.!!!
  • DC10 18 wrz 2011, 16:05
    Mają też być jakieś punkty za parkowanie na kopercie dla niepełnosprawnych, tylko jak widzę ci "niepełnosprawni" są zupełnie sprawni. Powyłudzali orzeczenia i karty i teraz śmieją się ze wszystkich. Nawet głuchy może dostać kartę inwalidy, choć nie ma problemów z poruszaniem się. jeśli ma się karać to najpierw trzeba ukarać tych co powyłudzali karty.
Samochody, usługi transportowe - dyskusje na forum
Poprzednia: Hałas tramwajowy