Favore.plForumSprzęt elektroniczny, fotografia

Jaki prezent na komunię, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jaki prezent na komunię

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • PaniDomu 12 kwi 2011, 12:01
    W każdym razie do głównego prezentu można dołączyć ładny krzyż na pamiątkę

Figurka przedstawiająca krzyż, figurka platerowana 24 karatowym złotem,
    zdobiona sześcioma kryształami Swarovski'ego. Jej wymiary to 13,5 cm x 8
    cm. Cena ok 60/70 zł, czyli nie aż tak dużo.
  • Fazzy 12 kwi 2011, 13:04
    A może jakiś autoportret w stylu retro? naprawdę to jest dobry pomysł. Mój znajomy nie wiedział co dać rodzicom na prezent i na podstawie fotki malarz namalował ich. Byli tak szczęśliwi, bo nigdy nie dostali coś bardziej oryginalnego. Teraz pełno jest takich rysowników i nie powinno to być problemem.
    Nie dawałbym pieniędzy, bo na głupoty wyda i nic z tego nie będzie miał.
  • DzikiDzik 12 kwi 2011, 16:45
    Nie lepiej podpytać siostrzeńca co chciałby mieć? To ma go cieszyć. Dostanie encyklopedię, którą nie będzie umiał się posługiwać, a za 5 lat i tak będą nowsze wydania .
    Ja obstawiałbym albo coś z foto albo jakąś wieżę do grania, która odtwarza płyty CD i mp3. Nie jest to może coś oryginalnego, ale lepsze od dawania pieniędzy.
  • Morowy 12 kwi 2011, 18:03
    3 lata temu byliśmy z żoną gośćmi na komunii. Chrześnica dostała złote kolczyki, aparat i oczywiście pieniądze. Tylko wiecie co -to wszystko było dla niej normalne.

Od nas dostała czerwono/różowe rolki wraz z całym kompletem. Jak ona cieszyła się i już po chwili miała je na sobie. Reszta prezentów poszła w odstawkę. Daj dziecku prezent który będzie dla niej radością i przy okazji zabawą. Roki to nie aż taki duży wydatek. Na pewno sporo mniej niż 1000 zł.
  • Divix 12 kwi 2011, 21:26
    Lunetę astronomiczną za ok 600 zł

Luneta Ultima 65 oferuje zmienne powiększenie (zoom) od 18 do 55x i można ją podłączyć do aparatu foto. Wiecie jakie to robi wrażenie. Nie każde zdjęcie wychodzi idealnie, ale jak wyjdzie to miodzio.
  • Barnaba56 12 kwi 2011, 23:07
    No na lunetę nikt nie wpadł, a to lepsze od lornetki.
  • MydloFA 12 kwi 2011, 23:57
    Ja bym kupiła medalik i jakiś album pamiątkowy, bądź też zegarek markowy, a nie taki z bazaru. Nie ma sensu kupować za drogich prezentów, bo przesłaniają dziecku to, co jest w tym dniu najważniejsze.
  • Desdemona 13 kwi 2011, 0:58
    Należy z dzieckiem rozmawiać i dokładnie wytłumaczyć mu czym jest Komunia Św. i jaki jest jej sens. Ja bym zakazała wszystkim przynosić jakiekolwiek prezenty, bo komunia tego nie służy.
    Ciekawe skąd się w ogóle wziął taki pomysł z prezentami? Uważam, że dzieci na pamiątkę Komunii powinny otrzymać medalik i Pismo Święte- reszta to pozerstwo i skrzywianie dziecka. Potem rośnie nam bezmyślne społeczeństwo nastawione tylko na konsumpcję.
  • KamaSama 13 kwi 2011, 6:59
    Niby każdy psioczy na prezenty, ale nie znam nikogo kto by nie poszedł na komunię bez niego. To tradycja, chora bo chora ale tak się już utarło. Spróbujcie iść na komunię bez prezentu to was palcami będą wytykać żeście skąpi i stare zgredy.
  • Koralgol 13 kwi 2011, 9:15
    Ja tam proponuję komplet pióro i długopis Parker z wygrawerowanym napisem Pamiątka Pierwszej Komunii Św. a do tego zamiast zwykłej kartki, kartkę w formie otwartej księgi ze zdjęciem siostrzenicy czy bratanka bo nie doczytałem. Takie pióro nie kosztuje 10 zł więc nie wyjdziecie na skąpców.
Sprzęt elektroniczny, fotografia - dyskusje na forum