A który masz model pralki Elektroluxa? Ogólnie większość tych nowszych ma już bezpieczne bębny i nie wyobrażam sobie co musiałoby się stać, żeby jakkolwiek zniszczyły mi chociażby jedną rzecz.
Właśnie przeprowadziłam się do nwego mieszkania w którym pralka nie działa. Namawiam właściciela na electroluxa, czytam opinie i wydaje się być solidną marką. Widzę też opcję prania w parze - to podobno służy ubraniom alergików. Wiecie czy wtedy w ogóle pralka nie pierze samą wodą ?
Kiedyś zapytalam o to sprzedawcę w sklepie. Zrobił na mnie wielkie oczy , ale wyjaśnil mi jak to działa. Woda w pralkach przekształcana jest w parę w specjalnym generatorze, a następnie przesyłana do góry bębna poprzez dyszę natryskową. To nasącza jakby równomiernie prane ubrania i dokładnie pozbywa się z nich zabrudzeń i nawet zagnieceń. Ja mam Electroluxa i w sumie nie ważne jak to działa, a ważne że jest skuteczne.
Albo spróbuj stosować proszek typowo dla alergików? Bo może nie jest to wina pralki. Są tez inne sposoby na to by sobie jakoś z tym poradzić. Widziałam wiele przydatnych informacji na http://www.mojealergie.pl/ . Może poszukaj tam rozwiązania swojego problemu ?