biwo napisał:Warunkiem przystąpienia do takiego kursu jest ukończenie 21 lat i prawo jazdy przynajmniej od roku (albo dwóch...). Kiedyś sam się zastanawiałem nad takim kursem, bo bardzo lubię jeździć. Ale okazało się, że nie mam zdolności nauczycielskich no i przede wszystkim cierpliwości...Masz trochę nieaktualne dane... Z tego co ja wiem, to trzeba mieć prawo jazdy przynajmniej od trzech lat.
mario_bros napisał:andriusza, a wiesz coś więcej na temat tego kursu?? Ile trawa?Orientuję się bo jestem świeżo po takim kursie
henio76 napisał:a czy ktoś się orientuje jakie są zarobki w tym fachu? Dużo można wyciągnąć będąc instruktorem?Zarobki szczerze mówiąc nie powalają... U mnie wychodzi koło 10 zł na godzinę. A do tego są ograniczenia - nie można robić więcej niż 8 h dziennie. To dobre raczej jako praca dodatkowa, można sobie dowolnie ustalać godziny pracy, więc to duży plus.
piwoz napisał:Ja zarabiam trochę więcej - 13 zł na godzinę. Ogólnie się zgadzam, choć dodam, że najlepiej można "dorobić" na dodatkowych lekcjach. Nie są wliczane w ten dzienny limit, a cena o wiele wyższa (nawet koło 50 zł za godzinkę... )henio76 napisał:a czy ktoś się orientuje jakie są zarobki w tym fachu? Dużo można wyciągnąć będąc instruktorem?Zarobki szczerze mówiąc nie powalają... U mnie wychodzi koło 10 zł na godzinę. A do tego są ograniczenia - nie można robić więcej niż 8 h dziennie. To dobre raczej jako praca dodatkowa, można sobie dowolnie ustalać godziny pracy, więc to duży plus.