Korzenie firmy sięgają niepamiętnych czasów kiedy to w środku puszczy tworzyły się receptury przygotowywania mięs docenianych nawet na królewskich stołach. Kontynuując tradycję przodków powstał w 2005 roku ZAKŁAD MIĘSNY PODLASIE. W rejonie malowniczych, bogatych w zieleń płuc Polski słynących z najczystszego powietrza. Liczący około 2,5tys metrów kwadratowych powierzchni zakład zlokalizowany jest w miejscowości Mońki w woj. Podlaskim. Podstawą do produkcji wyrobów jest mięso pochodzące z ekologicznych terenów Podlasia. Dodatkowym atutem są receptury przyrządzania bazujące na naturalnych przyprawach oraz sposobach wędzenia i suszenia.
Nowoczesna technologia w połączeniu z tradycyjnymi przepisami sprawiają, że na Państwa stoły trafiają wyśmienite produkty.
Nasz zakład spełnia wymogi unii europejskiej. Posiadamy wdrożony system HACCP a stały nadzór inspektoratu weterynaryjnego czuwa nad bezpieczeństwem przyrządzanych produktów.
Oferta zakładu jest bardzo bogata. Od mięs wieprzowych i wołowych, wędzonek wieprzowych, drobiowych i wołowych poprzez bogaty wybór kiełbas, pysznych pasztetów aż po smaczne wyroby podrobowe.