Sieć T.G.I. Fridays® została założona w 1965 roku w Nowym Jorku. Serwuje wyłącznie potrawy kuchni amerykańskiej, przekąski barowe i napoje alkoholowe. Właśnie w TGI Fridays® wymyślno słynne już skorupki ziemniaczane z nadzieniem (loaded potato skins).
Lokale sieci Fridays* są chyba najbardziej klasycznym wydaniem amerykańskiego stylu barowo-restauracyjnego poza Stanami. Z przystawek, godne szczególnego polecania, są skrzydełka Buffalo albo smaczna zupa cebulowa. Duży wybór sałatek pozwoli się najeść się osobom pilnującym kalorii. Z dań głównych prym wiedzie Three - For- All - przystawka dla grupy znajomych, składająca się z mozzarelek, skrzydełek w pikantnym sosie, skórek ziemniaczanych w towarzystwie wyśmienitych sosów. Dla koneserów zawsze mamy ogromne żeberka Jacka Danielsa, steki z argentyńskiej wołowiny oraz teksańskie smakołyki w solidnych porcjach. Tylko w Friday’s znajdziesz ponad 300 koktajli, legendarną obsługę oraz wyjątkową atmosferę zabawy i radości.
Specjalnie dla dzieci mamy kącik zabaw oraz kid's menu za symboliczną złotówkę:)
Istnieje możliwość organizowania imprez urodzinowych, lunchy biznesowych oraz składania rezerwacji.
Doskonałe przystawki, steki i wiele innych dań a także najwyższej jakości drinki są znakiem rozpoznawczym „frajdejsowego” menu.