TECHMASZ PREZENTUJE!
Maszyna cukiernicza: Linia do oblewania czekolada
1. Lina do oblewania czekoladą składa się z dwóch niezależnie pracujących części tj. :
- Głowica zwana dalej oblewarką przeznaczona do oblewania płynną czekoladą lub
polewą czekoladową wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych .
- Tunel schładzający przeznaczony jest do schładzania wyrobów cukierniczych w ruchu ciągłym
oblanych czekoladą lub polewą czekoladową. Czynnikiem schładzającym jest schłodzone
powietrze, które krąży w obiegu zamkniętym w specjalnych kanałach.
Oblewarka w wykonaniu standardowym umożliwia wykonanie następujących czynności
technologicznych: oblewanie, podlewanie, oblewanie z nadmuchem, zdmuchiwanie nadmiaru polewy.
Głowica Oblewarki jest całkowicie rozbieralna co daje możliwośc oblewania różnymi kolorami polew.
2.Oblewarka została wykonana ze stali nierdzewnej o nr.OH18N 9AISI305-przeznaczonej do budowy
maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego do bezpośredniego kontaktu z żywnością
3.Główne części maszyny:
-Głowica oblewarki.
-Tunel schładzający.
-Agregat chłodniczy.
-Płynna regulacja ruchu taśmy i siatk.
-Nadmuch.
-Koło podające masę.
Linia spełnia wszystkie wymogi WE z zakresu higieny i objęta jest 18 miesięczną gwarancją
PRODUKUJEMY LINIE 400mm 600mm oraz 800mm
Długość tunelu dopasowujemy pod życzenie klienta.
Linia może być wyposażona w zakręty powrotne 90 oraz 180 stopni-W razie Pytań Dzwoń 517-507-158
http://www.techmasz.info/