Dlaczego Młyn kulowy firmy TECHMASZ?
Zakład cukierniczy powinien sam decydować o jakości i posmaku swoich wyrobów. Produkty takie jak kremy, nadzienia, polewy i masy cukiernicze, można wyprodukować na jednym metrze kwadratowym powierzchni produkcyjnej. Firma TECHMASZ z łatwością obala mit o trudnej produkcji wyżej wymienionych produktów.
ZASTOSOWANIE:
Młyn kulowy oferowany przez TECHMASZ to urządzenie do produkcji:
- czekolady,
- kremów,
- polew,
- mas czekoladopodobnych,
- nadzień,
- past,
w całej gamie smakowej i w palecie kolorów o rozdrobnieniu 50-20 mikronów.
Młyn przerabia wszelkiego typu odpady waflowe w ilości 20% na namiar, co nie ma wpływu na jakość produkowanej masy.
Odpowiednio dopasowana dennica i dolny spust masy daje możliwość mycia wodą i łatwego przechodzenia z bialej masy na ciemną, mleczną lub kolorową.
WYPOSAŻENIE:
Urządzenie wyposażone jest w panel sterujący i zasobniki automatycznego podawania emulgulacji. Praktycznie cały proces konszowania odbywa się automatycznie bez udziału człowieka.
TECHNOLOGIE CUKIERNICZE :
W cenie młyna zawarta jest technologia pod życzenie klienta. Nasz zespół jest w stanie dobrać technologie pod dany produkt cukierniczy:
- wafle,
- markizy,
- rurki waflowe,
- praliny,
- rogale itp.
Dobieramy konsystencję i lepkość oraz rozdrobnienie i kolor na potrzeby zakładu cukierniczego. Każdego klienta
traktujemy indywidualnie. Przez czas trwania gwarancji zapewniamy doradztwo technologiczne. Młyn został w całości wykonany z blachy KO przeznaczonej do produkcji spożywczej.
ASORTYMENT:
- Polewy i masy,
- Polewy do lodów: biała, mleczna, deserowa, ciemna gorzka, żółta-typu adwokat, orzechowa, poziomkowa, jogurtowa, masa-czekoladopodobna itp.
- Kremy i nadzienia twarde, płynne, półpłynne
wanilia, cytryna, banan, orzech, czekolada, toffi, poziomka, ajerkoniak, nuttela, kokos, mięta, śmietankowy, rumowy, mleczny, chałwowy, jogurtowy itp.
- Masy orzechowe, masy bez cukrowe, masy bez dodatku laktozy czy tłuszczu.
Produkujemy młyny 150 litrów, 300 litrów.
Maszyna cukiernicza zajmuje 1 metr kwadratowy powierzchni produkcyjnej.
Średnie zużycie energii 2KW do 4KW w zależności od pojemności młyna kulowego
KONTAKT:
Zadzwoń, aby uzyskać więcej informacji: tel. 517-507-158
TECHMASZ - Technologia, Maszyny, Doradztwo
Jesteśmy firmą działającą z wieloletnim doświadczeniem na rynku maszyn cukierniczych i piekarniczych.