Uroczystość weselna organizowana w restauracji Chłopskie Jadło jest dla nas ważną i wyjątkową chwilą, gdyż wiemy, że jest to dla "młodych" najważniejszy dzień w życiu, który będzie wielokrotnie wspominany. W ten szczególny dzień naszym celem jest zadbanie o każdy szczegół, tak aby Państwo Młodzi mogli zajać się sobą.
Staropolskim zwyczajem nowożeńców witamy chlebem i solą
Toast - wino musujące
Zupa:
- rosół z wiejskiej kury z ręcznie robionym makaronem
Danie główne: (3 szt. mięsa / osobę)
- kotlet schabowy panierowany podawany z pieczarkami
- zrazy polskie zawijane z ogórkiem i boczkiem
- zawijaniec z szynką i serem
- wieprzowina nadziewana suszonymi śliwkami i ząbkami czosnku
Dodatki:
- ziemniaki z wody
- kopytka
- frytki
- sos pieczeniowy
- sos czosnkowy
- bukiet surówek
- warzywa gotowane
- kapusta zasmażana z grzybami
Deser: (2 porcje / osobę)
- sernik, jabłecznik, bankietówki
- kawa, herbata
- kosze owoców
Zimny bufet: (2 porcje / osobę)
- galantyna z kurczaka z farszem grzybowym
- schab ze śliwką
- szparagi w szynce
- sałatka jarzynowa
- pajdy chleba wiejskiego, smalec własnej roboty i twarożek
- masło
PŁONACY PROSIAK PIECZONY Z KASZĄ LUB FARSZEM MIĘSNYM.
Tort weselny:
- truskawkowy, śmietankowy, orzechowy, miodowy, cytrynowy, cappuccino
Śniadanie: (2 porcję / osobę)
- barszcz czysty
- bigos chłopski z różnych gatunków mięs, kapusty kwaszonej i grzybów
- kiełbasa biała i śląska
- szaszłyk z karkówki
- pajdy chleba wiejskiego
- musztarda, chrzan
Napoje: (bez ograniczeń)
- woda mineralna z cytyną
- soki owocowe
- kawa, herbata
Zupa:
- Żur z jajem, białą kiełbasą i ziemniakami
Danie główne: (3 szt. mięsa / osobę)
- kotlet schabowy panierowany podawany z pieczarkami
- zrazy polskie zawijane z ogórkiem i boczkiem
- zawijaniec z szynką i serem
- marynowana karkówka pieczona z aromatycznym czosnkiem i majerankiem
- pieczona kaczka z jabłkami
Dodatki:
- ziemniaki z wody
- pyzy drożdżowe
- frytki
- sos pieczeniowy
- kapusta modra z rodzynkami
- sałatka wiejska parzona octem
Deser: (2 porcje / osobę)
- pucharek lodowy z bitą śmietaną, owocami sezonowymi i polewą czekoladową
- sernik, jabłecznik, bankietówki
- kawa, herbata
- kosze owoców
Zimny bufet: (2 porcje / osobę)
- galantyna z kurczaka z farszem grzybowym
- schab ze śliwką
- sałatka jarzynowa
- indyk pieczony z farszem mięsno-grzybowym
- pajdy chleba wiejskiego, smalec własnej roboty i twarożek
- deski serów i wędlin
- sałatka chłopska z serem rokpol i wędzonką
- tarar wołowy z żółtkiem, ogórkiem i cebulą
- masło
PŁONACY PROSIAK PIECZONY Z KASZĄ LUB FARSZEM MIĘSNYM.
Tort weselny:
- truskawkowy, śmietankowy, orzechowy, miodowy, cytrynowy, cappuccino
Śniadanie: (2 porcję / osobę)
- barszcz czysty
- bigos chłopski z różnych gatunków mięs, kapusty kwaszonej i grzybów
- szaszłyk z karkówki
- golonka gotowana
- pajdy chleba wiejskiego
- musztarda, chrzan
- masło
Napoje: (bez ograniczeń)
- woda mineralna z cytyną
- soki owocowe
- kawa, herbata
Dodatkowe informacje:
- korkowe
- wizytowniki
- zniżki dla dzieci i kamerzysty
CHŁOPSKIE JADŁO
UL. KANTAKA 8/9, POZNAŃ
TEL. Wyślij e-mail