Profesjonalnie, szybko, tanio wdrażanie systemów jakości oraz HACCP. Szkolenia, audyty wewnętrzne i dostawcy. Dietetyka oraz układanie jadłospisów
Wzrost konkurencji wymusza na organizacji gotowość do ciągłego doskonalenia swoich usług, tak aby sprostać wymaganiom rynku i Wyślij e-mail . Rozwój gospodarczy związany jest nieodzownie ze wzrostem konkurencyjności. Jedynie organizacje które zapewnią konsumentom satysfakcję z dokonanego wyboru mają szansę utrzymać się na rynku. Satysfakcje tą można uzyskać oferując produkty lub usługi wysokiej jakości. Z tego względu głównym celem organizacji staje się ciągła poprawa jakości i wzrost zadowolenia klienta. Cel ten organizacje powinny osiągać przez ustanawianie, wdrażanie, utrzymywanie i doskonalenie systemów jakości. Klient ma wtedy pewność, że nabył wyrób bezpieczny i wysokiej jakości. Klient jest zadowolony.
Po co wdrażać systemy jakości ?
" wzrasta prestiż organizacji
" poprawa jakości wyrobów
" wzrasta zaufanie i zadowolenie klientów
" wzrasta liczba klientów
" rośnie zysk firmy
Efektywny system zarządzania wdrożony w organizacji umożliwia jej rozwój i mocną pozycję na rynku.
"Jakość jest to pewien stopień doskon
System HACCP to postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących.
System HACCP opiera się na siedmiu podstawowych zasadach:
1. Przeprowadzenie analizy zagrożeń
2. Określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP)
3. Ustalenie limitów krytycznych
4. Ustanowienie i wprowadzenie w życie skutecznych procedur monitorowania w krytycznych punktach kontroli
5. Ustanowienie działań naprawczych, gdy monitoring wykazuje, że krytyczny punkt kontroli jest poza kontrolą
6. Ustanowienie procedur weryfikacyjnych
7. Opracowanie dokumentacji systemowej