POZBĄDŹ SIĘ ODORU!
ProBio Emy likwidują odór wszędzie tam, gdzie występuje możliwość rozwoju drobnoustrojów, czyli takich miejsc, jak: obora, stajnia, chlewnia, kurnik, kanalizacja, gnojownik, obornik, szambo, kratki ściekowe, toalety, trakcje ściekowe, zakłady przetwórstwa spożywczego, odpływy instalacji sanitarnych, pomieszczenia inwentarskie, psie budy, kuwety, wysypiska śmieci, hołdy odpadów, kompostownie, ubojnie, przetwórnie odpadów zwierzęcych, zakłady utylizacji odpadów, oczyszczalnie ścieków, itp.
W przypadku likwidacji odoru w hodowli zwierząt najlepsze rezultaty daje system zintegrowany, czyli:
• Czyszczenie kurnika/obory/chlewu... za pomocą EmaPlus - najczęściej jest to dokładne nawilżenie w celu usunięcia pozostałych zanieczyszczeń.
• Higienizacja - Zabieg przed zasiedleniem w miejsce dezynfekcji oraz w miarę potrzeby.
• Zraszanie posadzek i ścian - Oprysk całej powierzchni łącznie ze zwierzętami.
• Oprysk ściółki.
• Zamgławianie hali produkcyjnej.
• Zastosowanie preparatu w kratkach i kanałach ściekowych pomieszczeń inwentarskich.
Stosując wyżej wymienione zabiegi nie tylko pozbywamy się odoru z pomieszczeń inwentarskich, ale również zwalczamy mikroorganizmy chorobotwórcze, poprawiając tym samym stan sanitarny w obiekcie. Cuchnący obornik i gnojowica? To już przeszłość !!!Idealnym sposobem na pozbycie się brzydkiego zapachu z obornika i gnojowicy jest fermentacja przy zastosowaniu Ema Plus.
Pozwala to nie tylko usunąć odór, ale dzięki Ema Plus otrzymamy wysoko wartościowy nawóz organiczny.
• ochrona zdrowia i dobrego samopoczucia ludzi mieszkających w sąsiedztwie obór, chlewni,
• ochrona zdrowia i stworzenie sprzyjających warunków pracy hodowcom,
• redukcja populacji insektów,
• spadek ilości komórek somatycznych w mleku,
• ochrona środowiska zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem (redukcja emisji min. amoniaku i siarkowodoru),
• brak wydzielania odorów w trakcie fermentacji,
• możliwość dłuższego składowania,
• wzbogacenie obornika i gnojowicy w pożyteczne mikroorganizmy,
• likwidacja drobnoustrojów chorobotwórczych,
• możliwość bezkonfliktowego wywozu obornika i gnojowicy na tereny położone blisko obszarów zamieszkałych,
• przekształcenie składników zawartych w oborniku i gnojowicy do form łatwo przyswajalnych przez rośliny i nie szkodzących im,
• łatwiejszy załadunek obornika i wypompowanie gnojowicy,
• regeneracja zbiorników z gnojowicą (rozpuszczenie osadów i kamienia, pozbycie się robaków),
• możliwość wykorzystania ww. nawozów w ogródku przydomowych bez obawy skażenia warzyw patogenną dla człowieka mikroflorą.